Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Keičiasi vakcinavimo tvarka: galima rinktis vakciną

Šiaulių miesto savivaldybėje tęsiamas 65 m. ir vyresnių asmenų ir aukščiau esančių prioritetinių gyventojų grupių skiepijimas visomis šiuo metu registruotomis COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcinomis. Vadovaujantis atnaujinta gyventojų skiepijimo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina tvarka prioritetinėms gyventojų grupėms priklausantiems asmenims sudaryta galimybė pasirinkti konkretaus gamintojo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakciną.

 

Nepaskiepyti asmenys, priklausantys anksčiau vakcinuotoms prioritetinėms gyventojų grupėms, pasiskiepyti gali bet kuriuo metu:

  • Su 65 m. ir vyresniais asmenimis, su kuriais buvo susisiekta ankščiau ir buvo atsisakyta pasiskiepyti AstraZeneca vakcina, bus iš naujo susisiekiama ir pasiūloma pasiskiepyti kita COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina.
  • Sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų, švietimo, vaistinių, laboratorijų ir kitų įstaigų, priklausančių anksčiau skiepytoms prioritetinėms gyventojų grupėms, vadovai teikia papildomus patvirtintus norinčių skiepytis sąrašus el. paštu .

COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina skiepijami prioritetinėms gyventojų grupės priklausantys asmenys.

Prioritetinių gyventojų grupių sąrašas https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/fd056f90469711ebb394e1efb98d3e67/asr

Asmenų, nepriklausančių prioritetinėms gyventojų grupėms, bet norinčių pasiskiepyti išankstinė registracija nevykdoma.

 

Skiepijimas COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina organizuojamas Šiaulių miesto centro poliklinikoje, Dainų pirminės sveikatos priežiūros centre ir Vakcinavimo centre (Šiaulių arena, J. Jablonskio g. 16, Šiauliai).

Informacija apie skiepijimą COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina Šiaulių mieste teikiama telefonu 1863. 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro nuotrauka