Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kviečiame į „BTA Pump Track” čempionatą Šiauliuose!

Antrus metus iš eilės vykstantis čempionatas keliauja per Lietuvą. 2022 m. vykęs Alytuje, šiemet keliasi į naują „Velosolutions Lietuva” velotrasą Dainų parke (J. Jablonskio g. 14) Šiauliuose! Šiais metais Lietuvos dviračių sporto federacija ir tarptautinė dviračių federacija įtraukė čempionatą į oficialių varžybų sąrašą, taigi greičiausi dviratininkai PRO grupėje taps oficialiais Lietuvos čempionais.

Mėgėjų grupėse dalyvauti gali visi – nuo jauniausio iki vyriausio. Taip pat važiuojantys visomis priemonėmis, kurios turi ratukus: paspirtukais, riedlentėmis, dviračiais ir riedučiais. Visi dalyviai turės mažiausiai du bandymus, kad pasiektų savo geriausią specialios, banguotos, trasos rato įveikimo laiką. 

Labai kviečiame apsilankyti ir pamatyti, kas Lietuvoje greičiausias. Jau šį sekmadienį, birželio 11 d. 12:00 val., „Velosolutions Lietuva” velotrasą Šiauliuose! 

Čempionatą organizuoja Sporto centras „Dubysa” kartu su Šiaulių miesto savivaldybe. 

Kuo „Pump track“ išsiskiria iš kitų disciplinų? 

Velotrasa („Pump Track”) yra speciali trasa su kalniukais ir posūkiais. Kalniukai ir posūkiai yra apskaičiuoti ir išdėlioti taip, kad važiuojant velotrasa (nesvarbu, kokia priemone), nereikėtų nei minti, nei spirtis. Čia greitis generuojamas kūnu. Pirmosios taip tiksliai apskaičiuotos trasos buvo pastatytos dar 1990–2000 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Naujojoje Zelandijoje. Šį sportą sugalvojo kalnų (MTB) ir mažųjų dviračių kroso (BMX) dviratininkai, ieškodami būdo, kaip treniruoti ištvermę ir balansą. Žinodami, ko tiksliai nori iš trasos, sportininkai patys šias trasas statė ir bandė tol, kol jos tapdavo idealios. Tiksliai nepataikius kalniukų, pakilimų ir posūkių kampų, trasa galėjo tapti pavojinga mažiau patyrusiems dviratininkams ir vaikams. Tačiau profesionaliai apskaičiuotoje trasoje treniruotis yra saugiau nei praktikuoti triukus riedlenčių parkuose: norint pradėti nereikalingas didelis greitis, o ratukai tarsi sulimpa su danga. Dėl tokio universalumo pastaruosius dešimt metų šis sportas sparčiai augo ir ligi tol tiesiog iš žemės sukastos trasos buvo pradėtos dengti asfalto danga. „Velosolutions Lietuva” komanda, kuri irgi yra sudaryta iš dviratininkų bei kitų „ratukų” sporto profesionalų, Lietuvoje jau yra įrengusi 7 trasas ir šiais metais planuoja dar papildyti šį skaičių.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia: https://fb.me/e/4i2ANVvEh

Renginio organizatorių informacija bei nuotraukos
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas