Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Nukelti apleisti kioskai

Šiauliuose ir toliau tvarkomos viešosios erdvės, gražinami parkai, skverai, atnaujinami šaligatviai, pėsčiųjų ir dviračių takai. Besikeičiantį miesto vaizdą kai kuriose vietose gadina laikinieji pastatai vaiduokliai. Nesulaukusi savininkų geranoriškumo, Savivaldybė pradėjo jų nukėlimo procesus.  

Nepavykus gražiuoju susitarti su savo turto neprižiūrinčiais ir jį apleidusiais kioskų savininkais, nes jie nesureagavo į raginimus sutvarkyti teritoriją, Savivaldybė ėmėsi griežtesnių veiksmų. Kad aplinkiniams gyventojams nebereikėtų kęsti netvarkos, nukelti apleisti kioskai / paviljonai, stovėję Dainų g. 58A ir Sevastopolio g. 44A.

Atlikus nukėlimo darbus, buvo sutvarkyta ir vieša teritorija. Nukėlimo metu patirtos išlaidos bus išieškotos iš turto savininkų.

Šiaulių miesto viešosiose vietose vykdomos prekybos ir paslaugų teikimo sąlygos ir reikalavimai yra reglamentuoti Prekybos ir paslaugų teikimo Šiaulių miesto viešosiose vietose taisyklėse, patvirtintose Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2019 m. liepos 4 d. sprendimu Nr. T-284 „Dėl Prekybos ir paslaugų teikimo Šiaulių miesto viešosiose vietose taisyklių patvirtinimo“ (Savivaldybės tarybos 2021 m. balandžio 1 d. sprendimo Nr. T-80 redakcija,  galiojanti suvestinė redakcija TAR nuo 2023 m. balandžio 1 d. (toliau – Taisyklės)). Taisyklių 33.2 papunktis nurodo, kad „<...> pardavėjas (paslaugų teikėjas), pabaigęs prekiauti (teikti paslaugas), privalo savo lėšomis pašalinti (nukelti (išardyti) ir (ar) išvežti) <...> kioską, paviljoną <...> – per 7 dienas <...>“.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija ir iliustracijos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis