Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pakartotinai kviečiame tapti Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos nariais

Vadovaujantis Želdynų įstatymo 25 str. yra sudaroma Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisija.

Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos (toliau – Komisija) nariais gali būti:

1.1. savivaldybės tarybos nariai, valstybės tarnautojai;

1.2. gyvenamųjų vietovių bendruomenių atstovai – seniūnaičiai, išplėstinės seniūnaičių sueigos deleguoti atstovai, bendruomeninių organizacijų ir asociacijų ar kitų viešųjų juridinių asmenų (išskyrus valstybės ar savivaldybės, jų institucijų įsteigtus juridinius asmenis), kurie įsteigti teisės aktų nustatyta tvarka ir skatina aplinkos apsaugą. Deleguoti atstovai turi būti baigę kraštovaizdžio architektūros, biologijos, ekologijos, gamtinės geografijos, miškininkystės, agronomijos krypties studijas ir įgiję aukštąjį koleginį arba aukštąjį universitetinį išsilavinimą ar turintys tarptautinės arboristikos asociacijos sertifikavimo centro išduotą medžių techninio eksperto ar medžių rizikos vertinimo specialisto sertifikatą, ir turintys ne mažesnę kaip vienų metų patirtį želdynų priežiūros ir tvarkymo srityje (toliau – Atstovai);

1.3. asmenys, baigę kraštovaizdžio architektūros, biologijos, ekologijos, gamtinės geografijos, miškininkystės, agronomijos krypties studijas ir įgiję aukštąjį koleginį arba aukštąjį universitetinį išsilavinimą ar turintys tarptautinės arboristikos asociacijos sertifikavimo centro išduotą medžių techninio eksperto ar medžių rizikos vertinimo specialisto sertifikatą, ir turintys ne mažesnę kaip vienų metų patirtį želdynų priežiūros ir tvarkymo srityje (toliau – Asmenys).

2. Visuomenės atstovai (Asmenys ir Atstovai) teikia prašymus dalyvauti Komisijoje ir kitus reikiamus dokumentus el. paštu arba atneša į Šiaulių miesto savivaldybės priimamąjį.

3. Dokumentai priimami iki sausio 19 d.

4. Maksimalus Komisijos narių skaičius 5 žmonės, minimalus 3. Didžiausias visuomenės atstovų (Asmenys ir Atstovai) skaičius Komisijoje 3 žmonės;

5. Jei bus pateikti daugiau nei 3 tinkami prašymai, pirmenybė į Komisijos sudėti suteikiama kvalifikaciją atitinkantiems ir turintiems didesnę metų patirtį želdynų priežiūros ir tvarkymo srityje;

6. Suėjus prašymų pateikimų terminui, per 2 d. d., patikrinama ar pretendentai atitinka reikalavimus. Pretendentams pateikiama informacija raštu, el. paštu ar atitinka reikalavimus ir yra įtraukiamas į komisijos sudėtį ar ne.

7. Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos posėdžiai yra vieši. Komisija savo veikloje vadovaujasi Želdynų įstatymu ir komisijos nuostatais, kuriuos tvirtina savivaldybės atstovaujamoji institucija.

8. Komisijos nariams už darbo laiką atliekant komisijos nario pareigas mokamas atlygis, numatytas Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatyme.

Kontaktinis asmuo - Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vyr. specialistė Laura Rimkuvienė, tel. 841 500 527, el. p. .

Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus informacija
el. p. [email protected]

 

Miesto ūkio ir aplinkos skyrius