Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Prižiūrėk žmogų, kaip savo artimą: Šiaulių meras džiaugiasi, jog Šiauliuose duris atvers naujas globos ir slaugos centras

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas susitiko su Viešosios įstaigos globos ir slaugos centro „Sidabražolė“ Šiauliuose steigėjais Loreta Rasute Rezgiene ir Arvydu Aperavičiumi. Naujieji globos namai Šiauliuose duris atverti turėtų 2024-ųjų pradžioje.

Ligoniams bus teikiama pagalba, kuri kiek įmanoma pagerins jų gyvenimo kokybę

Kitų metų pradžioje Šiauliuose duris atvers nauji globos namai – hospisas, kuris priims asmenis, sergančius nepagydoma progresuojančia liga, jame bus teikiamos globos ir  slaugos paslaugos, psichologinė pagalba, suteikiamas dvasinis komfortas. Globos namų įkūrėjai sako, jog šiame centre ligoniams bus teikiama pagalba, kuri kiek įmanoma pagerins jų gyvenimo kokybę.

„Džiaugiuosi girdėdamas, kad mūsų mieste atsiras paliatyviosios slaugos namai, juose bus priimami pacientai, kurių slaugą dengia valstybė. Visgi, yra žmonių, kurie linkę už savo ar artimųjų slaugymą sumokėti ir patys – tokių vietų trūksta, todėl smagu, kad jūs teiksite ir šią paslaugą“, – susitikimo metu svečiams tarė meras Artūras Visockas.

Gydytoja kardiologė Loreta Rasutė Rezgienė informavo, kad naujai įrengtuose globos namuose – hospise apsigyventi galės ir tie pacientai, kurių slaugą apmoka valstybė, ir tie, kurie už paslaugas norės susimokėti patys. Pasak gydytojos, dalis ligonių negauna siuntimo arba  ilgai laukia sprendimo, todėl už siūlomą priežiūrą  nori mokėti patys.

Globos  namai Šiauliuose pradėti įrenginėti prieš metus, juose planuojama turėti 40 vietų pacientams.

Rūpinasi 600 pacientų, kuriems paliatyvią pagalbą teikia namuose

Naujųjų globos namų – hospiso Šiauliuose steigėjai  L. R. Razgienė ir A. Aperavičius iššūkių nebijo – šia veikla jie užsiima jau eilę metų – ambulatorinės slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugą užtikrina VšĮ globos ir slaugos centras „Sidabražolė“ ir kita tų pačių stegėjų įkurta įmonė UAB „Paliatyvios medicinos klinika“. A. Aperavičius sako, kad šiuo metu jie turi net 600 pacientų, 90 proc. jų – Šiauliuose.

„Ligoniai labai įvairūs, per dieną namuose aplankome iki 500 pacientų. Mūsų specialistai dirba kasdien: užtikrina ne tik pacientų gydymą, bet ir maitina, rengia, prausia, karpo nagus, atlieka masažus, bendrauja ir visaip kitaip rūpinasi pacientais, kad jų širdyse išliktų šiluma“, – apie neįtikėtinus darbo tempus kalbėjo A. Aperavičius.

Rūpinimasis pacientais namuose nėra vienintelė jų patirtis: Šiaulių rajone, Dirvonėnuose dar šių metų gegužę  pradėjo veikti VšĮ globos ir slaugos centro „Sidabražolė“ globos namai. Šioje įstaigoje teikiamos visavertės kvalifikuotos stacionarios globos ir slaugos paslaugos. A. Aperavičius sako, kad kaip ir Dirvonėnuose, taip ir Šiaulių mieste pagalbą ras sunkiomis progresuojančiomis ligomis sergantys asmenys.

„Labai džiaugiuosi, kad drįsote, nes prisiryžti investuoti nemažą dalį privačių lėšų į sritį, kuri neatneš Jums didžiulio pelno yra altruistinis darbas, tai tikras pavyzdys mūsų visuomenei. Gerbiu privačias iniciatyvas, jos dažnai suteikia labai daug gėrio“, – tokio verslo pavyzdžiu negalėjo atsistebėti A. Visockas.

Veikla paremta altruistiniu darbu

Gydytoja kardialogė L. R. Razgienė daugiau nei 45 metus rūpinosi žmonių širdimis dirbdama įvairiose gydymo įstaigose, ji teigia, kad per šį gyvenimo laikotarpį susipažino su gausiu būriu žmonių, kurių gyvenimo tikslas – padėti kitiems.

Tiek „Sidabražolės“ globos centrą Dirvonėnuose, tiek naujuosius slaugos namus, kurių pavadinimas dar nenusprętas,  Šiauliuose suprojektuoti padėjo architektas Darius Jakubauskas. L. R. Rezgienė džiaugiasi, kad savo gyvenimo kelyje jai pasisekė sutikti žmonių, kurie kaip D. Jakubauskas, savo veiklą noriai orientuoja ne tik į uždarbį, bet į altruistinį darbą.

„Dar būnant Respublikinės Šiaulių ligoninės Onkologijos klinikos direktore į mane vis kreipdavosi gydytojai onkologai, prašydami manęs imtis iniciatyvos – sukurti pagalbos centrą sergantiems onkologine liga. Tiesiog privalome padėti žmonėms, kuriais nebegali pasirūpinti jų artimieji, o ir dažnas jų – paskutines gyvenimo dienas praleidžiantis lovoje ir nebeišvystantis saulės spindulių. Pritariau šiai iniciatyviai ir ryžausi su jais kartu padėti sunkiai sergantiems pacientams  iš visų savo jėgų“, – šypsodamasi tarė R. Razgienė.

Rengė mero padėjėja Alaina Štreimikytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas