Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Rėkyvoje sužaliavo verslo atstovų padovanoti medžiai

Sekmadienį Rėkyvos bendruomenė rinkosi į talką, kurios metu atnaujintame Poilsio gatvės parkelyje buvo sodinami medžiai ir gražinamas kraštovaizdis. Rėkyviečių iniciatyvą palaikė ir 18 dekoratyvinių medžių bendruomenei padovanojo Šiauliuose įsikursianti tunelinė automobilių express plovykla „Švaros broliai“.

Į kvietimą prisidėti prie atnaujinamo Poilsio gatvės parkelio pagražinimo net ir savaitgalį nedvejodami atsiliepė per 40 rėkyviečių – nuo pačių jauniausių iki vyresnio amžiaus bendruomenės narių. Pastaraisiais metais atgimęs ir neatpažįstamai pasikeitęs parkas yra puikus Rėkyvos gyventojų bendruomeniškumo atspindys – būtent Poilsio gatvės kraštovaizdžio sutvarkymo idėja 2021-aisiais metais tapo Dalyvaujamojo biudžeto nugalėtoja, surinkusi daugiausiai Šiaulių miesto gyventojų balsų – net 941. Primename, jog Dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas kartu su bendruomene spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo, kai bendruomenės nariai patys siūlo idėjas Šiaulių miesto savivaldybei ir balsuodami renka labiausiai patikusias.

Rėkyviečio Andriaus Pladžio pasiūlytas projektas-nugalėtojas jau beveik užbaigtas: tvarkomoje teritorijoje pašalinti krūmai, akmenys ir šiukšlės, išlygintas gruntas, pasėta veja, pasodinti želdiniai, išvalytas tvenkinys ir sutvarkyti jo šlaitai, na, o sekmadienį parkelį papuošė ir dekoratyviniai medžiai. Netrukus Poilsio gatvės parkelis taps dar patrauklesnis – artimiausiu metu čia taip pat bus įrengti suoliukai.

„Šioje vietoje parkas buvo dar nuo senų, Pranciškų Mauricijų Karpį ir istorinę Karpių giminę bei dvarą menančių, laikų. Labai džiugu, jog bendromis jėgomis tikru šabakštynu buvusi teritorija ir vėl tampa patrauklia rėkyviečiams, visiems šiauliečiams ir miesto svečiams“, – sako Poilsio gatvės kraštovaizdžio sutvarkymo idėjos autorius Andrius Pladys.

 Žinia apie daugiausiai palaikymo sulaukusį projektą, kurį miestui pasiūlė patys gyventojai, pasiekė ir socialiai atsakingo verslo „Švaros broliai“ atstovus, kurie geranoriškai pasisiūlė prie Poilsio gatvės kraštovaizdžio pagražinimo prisidėti dekoratyviniais medžiais. Pačios Rėkyvos bendruomenės narių sprendimu, atgimstantį parką sekmadienį papildė 9 kaukazinės slyvos, 3 puošmedžiai ir 6 „Pumilio“ kalninės pušys.

„Su savo paslaugomis įžengdami į naują miestą ar mikrorajoną visada stengiamės įsilieti ir į vietos bendruomenę. Nenorime būti tiesiog šalta automobilių plovykla, verčiau renkamės draugiško, pažįstamo kaimyno kelią. Todėl ir šįkart, dar prieš atsidarant pirmajai „Švaros brolių“ express plovyklai Šiauliuose, prisidedame prie vietos bendruomenių iniciatyvų – dovanojame 18 medžių besiplečiančiai Rėkyvos poilsio zonai ir taip padedame kurti patrauklų miestą“, – teigia „PRO BRO Express“ tunelinių plovyklų tinklo vadovas Saulius Vaičekauskas.

Rėkyviečiai tikrai neketina sustoti bei planuoja ir toliau teikti Dalyvaujamojo biudžeto projektus miestui – primename, jog naujas idėjų miestui teikimas prasidės jau pirmąją spalio mėnesio savaitę, o daugiau informacijos paskelbsime jau netrukus!

Šiaulių miesto savivaldybės informacija