Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savivaldybėje aptarta situacija darbo rinkoje ir naujos galimybės

Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas susitiko su Užimtumo tarnybos Šiaulių klientų aptarnavimo departamento direktoriumi Raimondu Šukiu, Šiaulių m. 1-ojo ir Šiaulių jaunimo užimtumo skyrių vedėjomis. Susitikimo tikslas – aptarti aktualius darbo rinkos pokyčius Šiaulių mieste bei numatyti tolimesnį bendradarbiavimą.

 Užimtumo tarnybos duomenimis gegužės 1 d. Šiaulių mieste bedarbio statusu buvo registruota 4681 bedarbis. Registruotas nedarbas siekė 7,4 proc. (1,6 proc. mažesnis nei šalies vidurkis), nuo metų pradžios registruotas nedarbas Šiaulių mieste sumažėjo 0,2 proc. punktais. Verta pažymėti, kad lyginant su kitais didžiaisiais Lietuvos miestais, nedarbas Šiauliuose yra mažiausias.

Susitikimo metu nutarta, kad būtina stebėti ir vertinti darbo rinkos situaciją ir galimus jos pokyčius artimiausioje ateityje.

Nuo 2022 m. liepos 1 d. įsigaliojus Užimtumo įstatymo pakeitimams buvo įvestas naujas – darbo rinkai besirengiančio asmens statusas. Šis statusas suteikiamas asmens, kurie susiduria su kliūtimis užimtumui. Bendradarbiaujant su savivalda ir kitais socialiniais partneriais ieškoma būdu, kaip padėti šiems asmenims grįžti į darbo rinką. Paslaugų teikimas yra paremtas atvejo vadybos ir bendradarbiavimo su savivalda ar kitais partneriais principu. Gegužės 1 d. duomenimis Šiaulių miesto 1-ąjame skyriuje buvo registruota 830 Šiaulių miesto savivaldybės gyventojų, kuriems paskirtas darbo rinkai besirengiančio asmens statusas.

Susitikimo metu aptarta Aukštą pridėtinę vertą kuriančių kvalifikacijų bei kompetencijų įgijimo priemonė. Ši priemonė – nauja tarnybos veikloje, tačiau kurianti svarią pridėtinę vertę regionams. Aukštos kvalifikacijos darbuotojai būtini, norint atliepti šiuolaikinius darbo rinkos pokyčius.

Savivaldybės meras bei departamento direktorius sutarė, kad geriausi rezultatai pasiekiami, kai visi partneriai aktyviai veikia regiono labui. Todėl norint populiarinti aukštą pridėtinę vertą kuriančių kvalifikacijų bei kompetencijų įgijimo priemonę būtinas aktyvus verslo, mokymo įstaigų, savivaldybės bei Užimtumo tarnybos dialogas. Todėl labai svarbu kalbėtis su partneriais ir užtikrinti darbo rinkos balansą: ruošti specialistus, kuriančius pridėtinę vertę ne tik verslui, bet ir visam šalies ūkiui.

„Jau artimiausiu metu Šiaulių miesto verslo taryboje inicijuosiu diskusiją dėl būtinybės mieste dirbantiems verslams labai atidžiai įvertinti rinkos situaciją ir jei tik yra poreikis – naudotis ES lėšomis finansuojamomis darbuotojų perkvalifikavimo galimybėmis“, – po susitikimo sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Nuo praėjusių metų liepos 1 d. galimybę įgyti paklausią ateities profesiją gali tiek darbo ieškantys, tiek dirbantys žmonės.   

 

 

Pagal Užimtumo tarnybos Šiaulių klientų aptarnavimo departamento informaciją

Vitalio Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis