Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savivaldybėje – nauja investuotojų aptarnavimo tvarka

      Šiaulių miesto savivaldybė, įgyvendindama projektą „Šiaulių miesto savivaldybės administracijos teikiamų paslaugų investuotojams valdymo procesų ir procedūrų analizė bei jų tobulinimas“ Šiaulių mieste investuojantiems verslininkams, siūlo naują aptarnavimo modelį, kai tam tikrus kriterijus atitinkantis būsimas ar esamas investuotojas dėl jam reikalingų, Savivaldybės teikiamų paslaugų, gali kreiptis į vieną asmenį. Toks investuotojų aptarnavimo modelis – pirmas Lietuvoje!


      Nuo 2019 m. rugsėjo 13 d. uždaroji akcinė bendrovė „Civitta“, Šiaulių miesto savivaldybės užsakymu, atliko Šiaulių miesto savivaldybės teikiamų paslaugų investuotojams analizę, išanalizavo stipriąsias ir silpnąsias investuotojų aptarnavimo puses, sukūrė naujus investuotojų aptarnavimo procesus.


      Tikimasi, kad sukurti investuotojų aptarnavimo procesai padės greičiau ir efektyviau teikti paslaugas verslininkams. Projekto rezultatuose numatyta, kad potencialiu (nauju) investuotoju laikomi tie juridiniai asmenys, kurie investuoja ne mažiau kaip 600 tūkst. Eur ir sukuria ne mažiau kaip 5 naujas darbo vietas Šiaulių mieste. Juridinis asmuo, registruotas ir veikiantis Šiaulių mieste, kurio metinė apyvarta viršija 5 mln. Eur ir/arba dirbančiųjų skaičius viršija 100, laikomas esamu investuotoju. Projekto rengėjų ir Savivaldybės paskaičiavimu, šiuo metu Šiaulių mieste yra apie 100 tokių juridinių asmenų. Sąrašas atnaujinamas ne rečiau, kaip kartą per metus arba esant poreikiui.


      Minėti investuotojai gali kreiptis į vieną Savivaldybėje dirbantį asmenį dėl tokių paslaugų, kaip įvairių leidimų išdavimas (statybos, medžių kirtimo, topografinių ir požeminių komunikacijų planų tikrinimo ir derinimo ir kt.), investicijų Šiaulių pramoniniame parke, konsultacijų. Kai kurių paslaugų suteikimo trukmė, įgyvendinant šį projektą, gali sutrumpėti net 15 darbo dienų.


      Kontaktai: Ekonomikos ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Ilona Ringytė-Gedvilė, tel. nr.: +370 600 96 050 el.p. .   

Ekonomikos ir investicijų skyriaus informacija
Nuotraukos autorius: Steve Johnson
Nuotraukos šaltinis: https://stocksnap.io

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas