Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šeimos dienos šventė grįžo į globos namus

Pandeminis laikotarpis sutrikdė kiekvieno iš mūsų kasdieninį gyvenimo ritmą, ribojimų kupinas laikotarpis įtakojo kiekvieno iš mūsų tarpusavio santykius. Atšilus orams Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenė ėmė organizuoti tradicinę vasaros pradžios šventę –  Šeimos dieną.

Po ilgo laikotarpio Šeimos dienos šventė sugrįžo su puikia nuotaika ir dideliu būriu svečių. Šventės dalyviai mėgavosi puikiu oru, dienos centro Goda Spalvų muzikos orkestro atliekamomis dainomis ir muzikiniais kūriniais, Šiaulių miesto poezijos ir kitų menų mėgėjų asociacijos „Menų šaltinis” moterų vokalinio ansamblio „Šaltinėlis” dainomis ir nuostabiomis eilėmis.

Mėgaujantis muzikiniais sveikinimais, Globos namų svečiai džiaugėsi išpuoselėta, gėlių žiedais papuošta aplinka, lankėsi Socialinių dirbtuvių sausainių ir keramikos dirbinių mugėje ir kiemo teritorijoje įkurtoje kavinukėje. Kavinukėje gardžius desertus, gėrimus ir užkandžius paruošė Socialinių dirbtuvių konditeriai ir Globos namuose dirbančios darbščiosios virtuvės šefės.

Kiekviena šventė turi savo simbolinį desertą, šį kartą Globos namų specialistai šventei sukūrė vardinius Šeimos dienos saldainius, kuriais senjorai vaišino savo vaikus, anūkus ir proanūkius.

Šventėje netrūko iššūkių, visus šventės dalyvius kvietėme dalyvauti kūrybinėse „Auksinės širdies” ir konditerinėse  - „Meduolių dekoravimo” dirbtuvėse. Šiose veiklose netrūko juoko ir nuostabos, mat į šventę atvykę senjorų artimieji liko sužavėti tėvelių, senelių ir prosenelių kūrybiškumo ir išradingumo galimybėmis bei darbiniais įgūdžiais.

Šeimos dienos kulminacija tapo Sakurų alėjos sodinimas, Globos namų bendruomenės nariai, padedant Raudonojo kryžiaus savanoriams kibo į darbus.

Sakurų medeliai puošti kiemo teritoriją pasirinkti neatsitiktinai, medžiai džiugina ne tik nuostabiais rožiniais žiedais, bet ir turi gilią prasmę, mat Sakuros žiedas simbolizuoja žmogaus gyvenimo ciklą.

Šeimos dienos šventė subūrė didelę Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenę, šiandien džiaugiamės vieni kitais ir dideliais bendrais darbais.

 

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų informacija ir nuotraukos

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas