Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių meras aplankė Metų mokytojų pamokas

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas šiemet pratęsė gražią tradiciją ir su Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuviene aplankė ,,Metų mokytojo“ nominaciją spalio mėnesį pelniusius pedagogus jų mokyklose. Miesto vadovas dalyvavo geriausiųjų metų mokytojų pamokose, bendravo su jų mokiniais, bendruomenių atstovais.

Šiaulių miesto meras A. Visockas prieš keletą metų pradėjo tradiciją artimiau susipažinti su Metų mokytojais tapusiais Šiaulių mokyklų pedagogais. Savivaldybės vadovas ir šiemet džiaugėsi proga įsitikinti, kad mokyklose dirba daug puikių mokytojų, galinčių būti pavyzdžiais tiek jaunajai kartai, tiek kitiems kolegoms pedagogams.

Kiekvienais metais, minint Tarptautinę mokytojų dieną, dešimčiai Šiaulių miesto pedagogų įteikiami Metų mokytojo apdovanojimai ir solidžios piniginės premijos.

 

Susitikimai su Metų mokytojais

Šiaulių „Juventos“ progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Vaida Bernikienė yra aktyvi bendruomenės narė, dalyvaujanti mokyklos, miesto ir tarptautiniuose renginiuose, Erasmus+ projektuose, savo aktyvumu uždeganti ir mokinius.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė lankėsi šios Metų mokytojos anglų kalbos pamokoje "Worth a visit" („Verta aplankyti“).  Pamokoje kalbėta, kuo Šiauliai patrauklūs patiems šiauliečiams ir miesto svečiams. Įtraukiančios veiklos sudomino ne tik aštuntokus, bet ir pamokos stebėtojus.

 

Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos matematikos mokytoja metodininkė Jolanta Jačiauskaitė savo pamokose mokiniams atveria daug galimybių matematines sąvokas ir idėjas suprasti, taikyti, kurti, naudojantis įvairiomis priemonėmis bei išreiškiant įvairiomis formomis. Mokytoja ugdymo procese naudoja įvairias skaitmenines priemones, visi mokytojos mokiniai renkasi ir išlaiko matematikos valstybinį brandos egzaminą.

Šiaulių miesto meras ir Švietimo skyriaus vedėja lapkričio 10 d. lankėsi „Metų mokytojo“ titulą šiais metais pelniusios matematikos mokytojos metodininkės Jolantos Jačiauskaitės pamokoje. Svečiai ne tik stebėjo vedamą pamoką, bet ir įsitraukė į matematinių užduočių sprendimą, analizavimą, diskusiją. Po pamokos mokytojai Jolantai bei gimnazistams buvo įteiktos simbolinės miesto mero dovanos.

Mokytoja Jolanta Jačiauskaitė yra aktyvi miesto matematikos mokytojų bendruomenės narė: rengia užduotis 5-8 klasių mokinių matematikos olimpiadoms, vadovauja ir dalyvauja mokinių olimpiadų vertinimo komisijų darbe, nuolat vertina matematikos valstybinio brandos egzamino kandidatų darbus. Kartu su kolegėmis mokytoja Jolanta parašė matematikos vadovėlį 9 klasei pagal atnaujintą matematikos programą.

 

Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos muzikos mokytoja metodininkė Rolanda Kalakauskienė yra aktyvi katalikiškųjų vertybių puoselėtoja, per muzikinę veiklą vykdo švietėjišką, karitatyvinę veiklą. Pedagogė turi sukaupusi daug autentiškos medžiagos, pati renka ir gieda senąsias lietuvių liaudies giesmes, jos mokiniai – miesto, šalies ir tarptautinių konkursų, olimpiadų laureatai. Pamokoje, kurioje dalyvavo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė, mokytoja Rolanda kvietė mokinius, svečius „prisiliesti“ prie lietuviškų kanklių autentiškumo, išskirtinumo, vyko diskusija apie šių tautinių instrumentų svarbą Lietuvos regionams. Įtraukios pamokos dalyviai gyvai galėjo iš arti susipažinti su pačiu instrumentu, išgirsti, kaip skamba kanklės, dainavo tautines dainas.

Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos muzikos mokytojos dr. Aušros Kardašienės profesinė patirtis ryški įvairiose pedagoginio darbo srityse: formaliajame ir neformaliajame ugdyme, metodinėje, gimnazijos, miesto bei tarptautiniu mastu organizuojamose konferencijose, gimnazijos renginių organizavimo veiklose. Aušra muzikos pamokas dėsto 1–4 klasių gimnazistams, tačiau pagrindinė pedagogės darbo sritis – neformalusis muzikinis ugdymas, kuris kiekvienais metais įtraukia vis daugiau mokinių į įvairias gimnazijoje organizuojamas menines veiklas. Mokytojos parengti mokiniai kasmet dalyvauja įvairaus pobūdžio miesto, respublikiniuose konkursuose, projektuose,  muzikos olimpiadose  pelno prizines vietas. Pamokose pedagogė stengiasi sukurti atmosferą, skatinančią atsiverti kūrybiškumui ir kūrybai, formuojančią kokybišką klasės / grupės kolektyvo bendravimą, bendradarbiavimą.

Mokykloje lankantis merui Artūrui Visockui ir Editai Minkuvienei, muzikos pamoka „Kūno perkusijos eksperimentai“ vyko pirmos klasės mokiniams, kurioje žaismingos aktyvios ir muzikalios veiklos įtraukė ir mokinius, ir pamokos svečius.

 

Lieporių gimnazijos informacinių technologijų mokytoja metodininkė Jovita Navickienė yra tarp geriausių Šiaulių miesto mokytojų, kurių mokiniai aukščiausiais balais laiko  IT valstybinius brandos egzaminus. 2023 m. žurnalas „Reitingai“ skelbia, kad tarp IT geriausiai respublikoje išmokančių mokyklų, Lieporių gimnazija užima 6 vietą. Jovitos mokiniai yra nuolatiniai miesto olimpiadų I-III vietų laimėtojai, „Ventspils IT challenge“ nugalėtojai, tarptautinio informatikos ir informatinio mąstymo konkurso „Bebras“ dalyviai ir prizininkai. J. Navickienė nuolat mokosi naujų dalykų, tobulina savo kvalifikaciją kursuose, seminaruose, konferencijose, dalyvauja tarptautiniuose „Erasmus+“ projektuose. Jovitos dėka keliamas mokytojo profesijos prestižas ir įgyvendinami mokinių lūkesčiai.

Lieporių gimnazijoje apsilankę Šiaulių miesto meras Artūras Visockas bei Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė stebėjo J. Navickienės programavimo pamoką pirmos klasės mokiniams. Pamokos svečiai džiaugėsi mokomosios medžiagos įvairove ir įdomumu. Pamokos pabaigoje visi pasidarė bendrą nuotrauką.

Daiva Rozgaitė-Udrienė, Šiaulių Rėkyvos progimnazijos dailės ir technologijų mokytoja, kuri išsiskiria kaip meno parodų iniciatorė ir organizatorė progimnazijoje ir už jos ribų, kūrybinių dirbtuvių ir savanorystės akcijų rengėja Rėkyvos bendruomenei ir miestui (socialinis projektas „Niekieno vaikai“, Maltos ordino akcija „Sriubų miestelis“).

Rėkyvos progimnazijoje apsilankę Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė stebėjo D. Rozgaitės-Udrienės atvirą dailės pamoką „Dekalkomanijos technika“. Pamokoje buvo aptarta grafinės dekalkomanijos technika, pademonstruotos jos taikymo galimybės. Mokiniai praktiškai išbandė šią techniką: popieriaus lape kūrė meninius vaizdus apie namus ir juos perkėlė ant kieto popierinio pagrindo, sukurdami atspaudą. Kūrybinis procesas buvo itin smagus ir įtraukiantis: pamokos metu, taikant dekalkomanijos technikos metodą, buvo sudarytos galimybės kiekvienam ugdytiniui patirti sėkmę. Mokytoja, vesdama pamokas, vadovaujasi nuostata, kad, ugdant vaiką, svarbu padėti kiekvienam patirti sėkmę.

 

Aušra Tupikė – Gegužių progimnazijos pradinio ugdymo mokytoja ekspertė, burianti mokinius STEAM naujovių mokymuisi, kūrybiniam užduočių sprendimui, kritinio mąstymo ugdymui. Ji yra pasaulio pažinimo vadovėlio ,,Gilė“,  enciklopedijos vaikams „Kelionės po Lietuvą“, atvirų pamokų rinkinio „Visuminis ugdymas pamokoje: nuo žinių iki vertybių“ bendraautorė, humanistinio ugdymo šalininkė bei  propaguotoja.

Progimnazijoje apsilankę Šiaulių miesto meras Artūras Visockas bei Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė stebėjo A. Tupikės atvirą integruotą STEAM pamoką „Žemei kyla grėsmė iš kosmoso?“. Pamokoje ketvirtokai QR kodais skaitė reikalingą informaciją, formulavo pamokos temą, atliko tris misijas, programavo, ruošėsi leistis pažinti kaimynines planetas, reflektavo apie pirmos misijos sėkmę, rašė mintis apie pasaulio grožį.

Miesto meras A. Visockas ir Švietimo skyriaus vedėja E. Minkuvienė pasidžiaugė vaikų kūrybiškumu pamokoje, mažuosius ateities kūrėjus ir Žemės gelbėtojus apdovanojo atminimo dovanėlėmis.

 

 

Šiaulių lopšelio - darželio „Sigutė“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja ekspertė Asta Želionienė yra profesionali savo dalyko žinovė, kasmet aktyviai dalyvauja ir skaito pranešimus respublikinėse, tarptautinėse konferencijose, rengia skaitmenines priemones, veda kvalifikacijos tobulinimo seminarus šalies mokytojams. Mokytoja geba analizuoti ugdymo kontekstą, ugdymo būdus ir metodus bei lanksčiai taikyti ugdymo strategijas, geba kurti ugdymo aplinką bei įtraukti kiekvieną vaiką į ugdymo procesą.  Ilgalaikiai tarptautiniai  „eTwinning“ projektai įvertinami nacionaliniais ir Europos kokybės ženkleliais.

Šiaulių meras A. Visockas ir Švietimo skyriaus vedėja E. Minkuvienė dalyvavo priešmokyklinio ugdymo mokytojos ekspertės Astos Želionienės veikloje „Kuo puiki kiekviena mūsų diena?“, kurios metu priešmokyklinukai kartu su svečiais bandė atlikti STEAM tyrimą, pagal užkoduotą instrukciją įveikti inžinierinius iššūkius ir įrodė, kad bendrose veiklose veikdami kartu su kitais ir reflektuodami, gali savo žinojimą sieti su savo paties, bendraamžių ir naujai įgytu patyrimu bei atradimais, o komandinis darbas yra labai svarbus priimant įvairius sprendimus.

 

 

Šiaulių Petro Avižonio ugdymo centro ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytoja Asta Žvigaitienė – nuolat tobulėjantis ir kitus tobulėti skatinantis žmogus. Mokytoja atvira inovacijoms, išbandytomis idėjomis dalijasi su kolegomis ir socialiniais partneriais miesto, regiono ir šalies lygmeniu. Ji organizavo respublikinius renginius pasidalijant gerąją patirtimi plėtojant STEAM veiklas. Ugdymo procese taikydama inovacijas mokytoja daug dėmesio skiria sveikatos stiprinimui, savo idėjomis sutelkia ne tik miesto, bet ir šalies pedagogus.  

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas bei Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė Šiaulių Petro Avižonio ugdymo centre stebėjo Astos Žvigaitienės fizinio aktyvumo veiklą „Kamuolio šėlionės“, kuri buvo grupinės veiklos tęsinys. Jos metu vaikai žaidė su skirtingo dydžio ir svorio kamuoliais, patys galėjo įvertinti, kam kokie kamuoliai tinka. Aktyvios veiklos metu vaikai ir svečiai įsitikino, kad kamuolys yra ne tik apvalus, bet gali būti linksmas ir žavus.

Švietimo skyriaus informacija ir nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis