Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių meras susitiko su miesto partnerio – Plaueno (Vokietija) atstovu

Šiaulių meras Artūras Visockas priėmė Šiauliuose apsilankiusį miesto-partnerio Vokietijoje atstovą, kuris yra įkūręs savo verslo padalinį ir Lietuvoje, prof. dr. Bernd Martner. Susitikime, kuriame dalyvavo ir Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė, ir „M&S Umweltprojekt Baltic“ direktoriaus pavaduotoja Sonata Aleksandravičienė, kalbėta apie dėl karantino susilpnėjusį bendradarbiavimą tarp dviejų draugaujančių miestų, aptartos infrastruktūros projektų vykdymo kitos aktualios temos.

Verslo reikalais iš Plaueno į Lietuvą atvykstantis prof. dr. Bernd Martner kasmet apsilanko Šiaulių miesto savivaldybėje. Šį kartą svečias Šiaulių miesto merui Artūrui Visockui perdavė nuoširdžiausius ilgamečio Plaueno miesto mero Ralf Oberdorfer bei didžiausios miesto tarybos frakcijos (CDU) vadovo Jurg Schmidt linkėjimus. Bernd Martner taip pat perdavė Plaueno miesto tarybos išreikštą norą, kai tik pandemijos valdymo situacija leis, siekti glaudesnio abiejų miestų bendradarbiavimo ryšių atgaivinimo. Plaueno tarybos atstovai esą norėtų apsilankyti Šiauliuose ir susipažinti su Šiaulių miesto savivaldybės darbu, pasidalinti gerąja patirtimi.

Miestų partnerystę siūloma stiprinti ir sporto srityje. Rugpjūčio viduryje  Plaueno jaunimo rankinio komanda planuoja dalyvauti paplūdimio rankinio turnyre Lietuvoje. Miestų atstovai sutarė, kad Plaueno komanda galėtų atvykti ir Šiauliuose sužaisti draugiškas varžybas su mūsų miesto komanda. Plaueno miestas taip pat norėtų užmegzti bendradarbiavimą tarp miestų aukštojo mokslo institucijų.

Bernd Martner taip pat informavo, kad Plauene šiuo metu vyksta mero rinkimai. Miesto vadovas renkamas 7 metų kadencijai, o dabartinis meras Ralf Oberdorfer mero pareigose dirbo net 21 metus. Svečias nustebo išgirdęs, kad Lietuvoje bandoma sunaikinti galimybę gyventojams merą rinkti tiesiogiai.

„Sunku suprasti, kad Europos Sąjungoje kyla klausimų dėl tiesioginių merų rinkimų, manau, kad tokia teisė gyventojams privalo būti užtikrinta. Senose demokratijose tai savaime suprantami dalykai. Iš mūsų patirties galiu pasakyti, kad ir miestų vadovų kadencijos turi būti ilgesnės, ne  veltui mes turime įtvirtinę ilgesnes kadencijas“, – situaciją komentavo Bernd Martner.

Susitikime taip pat aptarta ir Šiauliuose vykdomų projektų eiga. Šiaulių miesto savivaldybė ir Vokietijos aplinkosaugos inžinerijos įmonė M&S Umweltprojekt GmbH 2019 m. gegužės mėn. pasirašė „FIDIC inžinieriaus ir statybos darbų techninės priežiūros“ paslaugų sutartį, įgyvendinant 8 Šiaulių miesto centrinės dalies infrastruktūros projektus (Vilniaus g. pėsčiųjų bulvaro rekonstrukcijos; Amfiteatro prieigų rekonstrukcijos; P. Višinskio g. ir J. Murkos skvero rekonstrukcijos; Kaštonų al. rekonstrukcijos; Aušros al. rekonstrukcijos; Centrinio parko rekonstrukcijos; Talkšos ežero pakrantės rekonstrukcijos ir Didždvario parko rekonstrukcijos). Vos tik nustojus galioti karantino ribojimams, M&S Umweltprojekt GmbH direktorius prof. dr. Bernd Martner atvyko į Šiaulius apžiūrėti ir įvertinti  projektų pažangos. Profesorius pasidžiaugė rekonstruojamuose vietose išsaugotu žalumos balansu, sprendimais viešose erdvėse atsodinti kuo brandesnius medžius.

„Prisiėmėte atsakomybę už tikrai svarbių Šiauliams projektų vykdymą. Savivaldybė, kaip užsakovai, džiaugiamės tuo bendradarbiavimu, darbo kultūros ir kompetencijų lygiu, kurį atnešėte. Tai galima vadinti tikrai vokiška kokybe“, – susitikimo pabaigoje svečiams dėkojo Šiaulių meras Artūras Visockas.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos