Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių mero nuomone, šeimų marše – politikams ne vieta

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas susitiko su pranciškonų vienuoliu broliu Pauliumi. Susitikime dalyvavo ir mero pavaduotoja Simona Potelienė. Pokalbio metu nemažai dėmesio buvo skirta pilietinei akcijai „Didysis šeimų gynimo maršas 2021“.  Ir svečias, ir meras sutarė, kad šis renginys turėtų vykti vien visuomenės iniciatyva. Akcija neturėtų būti politizuota, nekelti priešpriešos, o tik išryškinti ginamas Konstitucijos nuostatas ir išreikšti palaikymą šeimos institucijai.

Gimtuosiuose Šiauliuose apsilankiusį pranciškonų vienuolį brolį Paulių Vaineikį į susitikimą pakvietė miesto meras Artūras Visockas. Kaip paaiškėjo, abiem netgi teko kartu mokytis toje pačioje pradinėje klasėje. Beveik tris dešimtmečius Dievo tarnystei paskyręs P. Vaineikis prisiminė, kad iki pilnametystės buvęs tikrų tikriausias ateistas, atsivertimas įvyko tarnaujant sovietinėje armijoje, esant sunkios emocinės būsenos, po mamos laidotuvių. Grįžęs po tarnybos, įstojo į kunigų seminariją, ją baigęs, tęsė studijas Italijoje.

„Kai tik turiu galimybę apsilankyti, visada apžiūriu, kas naujo mano vaikystės ir jaunystės mieste. Maloniai stebiuosi matydamas, kaip viskas pasikeitė“, –  proga pabūti Šiauliuose džiaugėsi P. Vaineikis.

Susitikimo metu kalbėta ir apie artėjančią pilietinę akciją „Didysis šeimų gynimo maršas 2021“, merui rūpėjo išgirsti aktyvaus pranciškono poziciją.  

„Nors ir nebūsiu šio renginio dalyvis, palaikau jo idėją. Įvairių krikščioniškų konfesijų tikinčiųjų bendruomenes raginčiau dalyvauti šeimų marše. Tik to renginio intencija turėtų išlikti pozityvi ir pagarbi, maršas neturėtų būti priešiškas. Kristus mokė neatsakyti pykčiu į pyktį, keiksmu į keiksmą, bet mokė laiminti, juk ką sėjame, tą ir pjausime“, –  kalbėjo vienuolis pranciškonas.

„Manau, kad šis renginys turėtų būti nepolitizuotas, politikai dažnai sugadina gražias pilietines idėjas. Šiame marše nedalyvausiu ir kviečiu nedalyvauti visus kitus politikus. O jei su politika susiję asmenys atsitrauktų ir iš akcijos organizatorių, tai tik išgrynintų pirminę renginio idėją, sumažintų priešpriešą ir visuomenėje kylančią įtampą. Šis maršas turėtų būti už Lietuvą, už šeimą, už Konstituciją, jis neturėtų būti prieš ką nors. Iš maršo organizatorių girdimas žinutes apie laužų deginimą prie Seimo ar spaudimą parlamentarams norėčiau vertinti kaip nesusipratimą. Tikrai nesu kaip nors prieš šią iniciatyvą. Žmones, kurie nori ir turi galimybių, kviečiu būtinai dalyvauti šeimų marše“, – sakė meras Artūras Visockas.

 Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos