Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto SIC socialinės dirbtuvės pirmosios Lietuvoje į savo komandą priėmė Ukrainos pilietį.

Pagaliau šia naujiena galime pasidalinti su Jumis! Esame pirmosios socialinės dirbtuvės Lietuvoje, kurios į savo komandą priėmė Ukrainos pilietį. Dalinamės naujo mūsų dirbtuvių dalyvio Artur iš Ukrainos istorija.
Artur su močiute sutikome Všį Ukrainiečių integracijos centre MALVA. Jie atvyko iš kaimelio netoli Dnepropetrovsk miesto. Artur pasakoja, jog po mokyklos jis pasiliko gyventi namuose kur darbavosi šeimos ūkyje, padėjo tėvams, prižiūrėjo gyvulius.
Artur dar visai jaunas, jam tik 22 metai. Savo namus bei gimtinę jam teko palikti jau karui prasidėjus. Tačiau dar iki dabar jo akyse galime matyti baimę bei nežinomybę - o kas toliau? Ir kas bus su mano namais?
Tačiau, mūsų širdys džiaugiasi, kadangi šiuo metu Artur jaučiasi geriau. Vaikinas greitai pritapo prie dirbtuvių komandos bei supranta ir moka pasakyti keletą lietuviškų frazių, tokių kaip: ačiū, prašau, laba diena, labas rytas, viso gero.
Artur ši patirtis visai nauja. Kadangi Ukrainoje tokią negalią turintys asmenys būdavo astumiami. Tačiau čia, jis gali jaustis visuomenės dalimi. Gali bendrauti, dalintis mintimis, dirbti bei užsidirbti. O tai yra labai labai daug!
Šis jaunas vaikinas yra be galo darbštus, dirbtuvėse jis gamina rankdarbius bei dalyvauja valymo darbuose. Tad jau netrukus galėsime pasidalinti ir jo pirmaisiais pagamintais rankdarbiais.
Artur bei kitų dalyvių darbelius visada galite įsigyti užsukę į mūsų elektroninę parduotuvę: www.sicdirbtuves.com arba parašę mums asmeninę žinutę Facebook tinkle: https://www.facebook.com/SICsocialinesdirbtuves/
SIC socialinių dirbtuvių komanda
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas