Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose lankosi „Omaha sister cities“ asociacijos prezidentas: stiprėjanti miestų partnerystė

Šiaulių miesto savivaldybė priėmė svečius iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Kanados. Į Šiaulius atvyko „Omaha sister cities“ asociacijos prezidentas Stephenas L. Gerdesas. Šiaulių Ir Omahos (JAV) miestai bendradarbiavimo sutartį pasirašė dar 1996 metais, šis ilgas draugystės laikotarpis sustiprino ryšius tarp mūsų miestų ir bendruomenių.

„Šiandien didžiuojamės, kad esate mūsų partneriai“

 

Vizito Savivaldybėje metu, Stephenas L. Gerdesas ir kanadietis „Rotary“ klubo atstovas Terrancas McNaughtonas domėjosi investicine aplinka Šiauliuose. Vicemeras Justinas Švėgžda pasitiko svečius su aiškia žinute: Šiauliai – sparčiai tobulėjantis miestas: nuo pažangiausių įmonių, kurios vis kuriasi mieste, iki mažiausio registruoto nedarbo lygio tarp visų didžiųjų Lietuvos miestų.

 

„Šiauliuose apsilankau retai, tačiau kaskart atvykus mane stebina šio miesto plėtros ir ekonominės pažangos tempas. Mūsų miestai partneriais tapo prieš 27-erius metus, visgi nuo tada Šiauliai yra visiškai pasikeitę. Strateginės investicijos, stiprus bendruomeniškumo jausmas ir inovacijų skatinimas padėjo Jūsų miestui išsiskirti iš kitų, šiandien didžiuojamės, kad esate mūsų partneriai“, – užtikrintai kalbėjo „Omaha sister cities“ asociacijos prezidentas Stephenas L. Gerdesas.

 

Miestų partnerystė ateityje tik stiprės

 

„Omaha sister cities“ asociacija jungia 8 miestus iš įvairiausių pasaulio šalių: Japonijos, Vokietijos, Lietuvos, Airijos, Meksikos, Kinijos, Prancūzijos ir Kanados.

 

Asociacijos prezidentas ir miesto meras Artūras Visockas diskutavo, kokiais būdais miestų bendrystė galėtų būti kuriama toliau. Viena tokių idėjų – Šiaulių bei Omahos mokyklų partnerystė ir mokinių mainų programos, kurios praplėstų moksleivių akiratį. Vizito Šiauliuose metu aptartos sutarties galimybės tarp Omahos ir Šiaulių „Didžvario“gimnazijų. 

 

Šiaulių ir Omahos partnerystė naudinga ir abiejų šalių kultūrai – štai dar praėjusiais metais šiauliečiai turėjo galimybę pamatyti tarptautinį jaunųjų džiazo muzikos atlikėjų projektą – koncertą „Muzikos ekspresas: Omaha–Šiauliai“, jame dalyvavo svečiai iš Nebraskos universiteto Omahoje. Tada ansamblio „Uno jazz combo“ atlikėjai džiaugėsi, turėdami galimybę koncertuoti su Šiaulių atlikėjais, kurie žavėjo juos savo profesionalumu.

 

Svečiai taip pat susitiko su Šiaulių „Rotary“ klubų atstovais, Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos bendruomene, lankėsi Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje ir Šiaulių miesto lankytinose vietose. 

 

Meras ragino įvertinti Šiaulių chorinio dainavimo tradicijas

 

Vizito Šiauliuose metu svečiai iš JAV ir Kanados turėjo galimybę išgirsti Šiaulių berniukų ir jaunuolių chorą „Dagilėlis“, kuris yra vienas ryškiausių šio žanro kolektyvų Lietuvoje. Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ragino svečius įvertinti šio choro pasiekimus ir padėti organizuoti jų pasirodymus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

 

„Dagilėlio“ indėlis į kultūrinį Šiaulių bei Lietuvos gyvenimą yra neišmatuojamas, jie puoselėja chorinio dainavimo tradicijas bei atstovauja Lietuvos choro menui užsienyje. Mūsų miestų partnerystė svarbi įvairių formų mainams, tačiau niekada neturėtume atitolti nuo savo tradicijų – šis kolektyvas puikiai reprezentuotų Šiaulius“, – aiškią poziciją išsakė Artūras Visockas. Į prašymą reaguodamas „Omaha sister cities“ asociacijos prezidentas pažadėjo dėti visas jėgas, kad choras pasirodytų JAV.

 Mero padėjėja Alaina Štreimikytė.

R. Bieliausko nuotr.