Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose startavo net tris dienas trunkantys „Šiauliai SMART“ renginiai

Tradiciškai, baigiantis lapkričiui, Šiauliuose verslininkus, politikus, mokslininkus ir įvairių sričių ekspertus subūrė renginių ciklas, skirtas ekonomikos stiprinimui, verslo aplinkos gerinimui, regionų politikai, turizmo plėtrai, švietimo iššūkiams. Tris dienas trunkančias diskusijas pradėjo tarptautinė konferencija, jos svečius ir dalyvius pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.  

Atnaujintose Šiaulių kultūros centro erdvėse startavo didžiausias Šiaulių regiono ir verslo sinergiją puoselėjantis renginys – tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Neapibrėžtumo spąstai - atsparaus regiono scenarijai“. Jos metu diskutuota regionams aktualia ir daugiausia iššūkių sukeliančia tema – kaip globalių pokyčių kontekste stiprinti regioną? Kokius reikia priimti sprendimus, kurie padėtų augti, atlaikyti konkurenciją, kokį transformacijos scenarijų pasirinkti?

Konferencijos dalyvius ir svečius pasveikinęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas akcentavo, kad regionai dažnai demonstruoja lyderystę ir puikius rezultatus įvairiose srityse, o neretai galėtų būti ir pavyzdžiu sostinei.

„Regionai, norint pasiekti tą patį rezultatą kaip sostinė, turi įdėti keletą kartų daugiau darbo. Tokia realybė, tai mes ir darome. Itin didelio įdirbio reikėjo įrodant, kad puikių parametrų oro uostas Šiauliuose yra didžiulis ir ypatingą potencialą turintis valstybės turtas. Ilgai kalbėta ir apie geležinkelio atšakos link Šiaulių LEZo ir oro uosto atstatymą. Tai keli pavyzdžiai, jų yra daug daugiau, visi jie kuria ekonominę naudą ne tik miestui ir regionui, kartais – visai Lietuvai. Savivaldybė puikiai suvaldo daugybę įvairiausių projektų, negana to, skaidriuose rangos konkursuose taupomos milijoninės lėšos. Turime įspūdingų pavyzdžių ir švietimo srityje, kaip karantino metu gimusi iniciatyva „Šiauliai auga“. Vos pasistengus, galima nuveikti neįtikėtinų dalykų, viskas yra įmanoma. Savivaldai ir regionams iš centrinės valdžios reikia labai nedaug, pirmiausia – netrukdyti, o jei yra galimybių – dar ir padėti. Lietuvoje artimiausiais metais galime turėti milžinišką proveržį, Šiauliai yra gyvas to įrodymas“, – kalbėjo meras Artūras Visockas.

Susirinkusius salėje ir nuotolinius renginio žiūrovus taip pat sveikino Vilniaus universiteto rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas, Lietuvos prekybos pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Rimas Varkulevičius, Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė, renginį moderavo žurnalistas Andrius Tapinas.

Plenarinėje sesijoje ir panelinėse diskusijose sulaukta verslo, politikos, švietimo atstovų pasisakymų, užsienio mokslininkų ir ekspertų įžvalgų. Rytoj vyks mokslinių pranešimų sesija „Regionų konkurencingumo kaitos tendencijos“. Bus kalbama apie regiono atsparumo sritis, ekonominio potencialo panaudojimo galimybes ir galimas augimo tendencijas, iššūkius bei galimybes sėkmingam, stabiliam, tvariam, socialiai teisingam visos šalies ir regionų ekonomikos augimui, įmonių konkurencingumui globalioje rinkoje.

Penktadienį kvies jau penktasis Šiaulių krašto turizmo forumas „Turizmo verslas: galimybės ir sėkmės istorijos“.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos