Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tradicinis renginys „Dviračiai ant stogo“ sugrįžta

Atmink ant stogo! Padėk pasiekti dviračių rekordą! Tradicinis renginys „Dviračiai ant stogo“ sugrįžta su trenksmu – kviečiame visus prisijungti prie šios puikios iniciatyvos ir pasiekti rekordą! Ar bus pagerintas 2016 metų rekordas – 1305 dviračiai ant stogo? Priklauso ir nuo jūsų. Nepasididžiuokite – atminkite!

Vienam akcijos dalyvių itin pasiseks – burtų keliu bus išaiškintas laimingasis, kuriam atiteks dviratis SCOTT.

Šiemet „Dviračiai ant stogo“ startuos gegužės 26 d. 19 val. skverelyje prie Šiaulių miesto savivaldybės. Čia dalyviai pradės kelionę trasa, kuri Šiaulių miesto gatvėmis driekiasi apie 7 kilometrus. Finišas, tradiciškai – „Saulės terasoje“ (PPC „Saulės miestas“ 3 a.).

„Dviračiai ant stogo“ dalyviai ne tik sieks naujo rekordo. Mindami miesto gatvėmis, jie turės galimybę pasijusti it profesionalūs sportininkai: toje pačioje trasoje liepos 31 dieną vyks Šiaulių dviračių lenktynės. 

Trasa driekiasi Vasario 16-osios, Trakų, Vilniaus, K. Kalinausko, Vilkaviškio, Ežero, Tilžės gatvėmis.

Finišą ant stogo pasiekę dviratininkai gaus po kortelę su numeriu, kad kuo tiksliau būtų galima suskaičiuoti visus dalyvius. Būtent gautas numeris ir taps laimingu vienam dalyvių, kuriam bus padovanotas dviratis.

„2011 metais startavęs renginys kas metai augo ir, jeigu nesutrukdydavo orai, sulaukdavo daug palaikymo. Dėl karantino situacijos porą metų darėme pertrauką ir dabar sugrįžtame, kviesdami siekti naujo rekordo. Sportinis azartas veda į priekį, kviesdamas pasiekti didesnių dalyvių, tačiau už rekordą žymiai svarbiau gera emocija ir bendrystės jausmas dalyvaujant šiame renginyje. Šeimos su kūdikiais, mažyliai su triratukais, paspirtukais ir tikri dviračių sporto entuziastai išbando netradicinę trasą, besibaigiančią ant “Saulės miesto” stogo. Šio renginio nuotaika ypatingai pakili ir draugiška – kviečiame prisijungti ir pajusti puikią renginio dvasią. Tad sėdame ant dviračių ir gegužės 26 d. susitinkame “Saulės terasoje“, teigė PPC Saulės miestas rinkodaros direktorė Irmantė Sviensienė.

Rekordo iniciatorius S-Sportas vadovas Svajūnas Ambrazas viliasi, kad sporto renginių išsiilgę šiauliečiai ir miesto svečiai aktyviai jungsis prie šios tradicinės akcijos.

„Žmones nuolat skatiname judėti, sportuoti, nesėdėti vietoje. S-Sporto šūkis – „Sportuokime kartu“. Iš to nuolatinio judėjimo ir gimė idėja. Šį akcija – tai ne vien rekordo siekimas. Ji padeda skleisti labai svarbią žinią - prieš vienuolika metų gimusi idėja buvo skirta išreikšti susirūpinimą prasta dviračių takų infrastruktūra bei atkreipti vairuotojų dėmesį į dviratininkus, kad sumažėtų skaudžių nelaimių eismo įvykiuose skaičius. Iš esmės tikslai išliko tie patys ir dabar. Kuo daugiau mūsų susirinks, kuo didesnė dviračių bendruomenė susiburs – tuo mūsų idėjos, siekiai ir tikslai plačiau pasklis“, - pasakojo sporto klubo S-Sportas vadovas Svajūnas Ambrazas.

Sporto centro „Dubysa“ direktorius Aivaras Strockis džiaugiasi, kad centre dviračių sportu užsiima vis daugiau jaunimo, o tokios akcijos tik dar labiau populiarina dviračių sportą. 

„Vienas iš svarbiausių šios akcijos akcentų – skatinti dviračio, kaip ekologiškos transporto priemonės plėtrą Šiauliuose. Be abejonės, tokie renginiai populiarina ne tik paprastą važiavimą dviračiu, tačiau ir dviračių sportą. Tai pajaučiame iš vis didėjančio sporto centro „Dubysa“ auklėtinių skaičiaus. Prie šios akcijos prisidės ir kartu mins ne tik mūsų centre dviračių treniruotes lankantys vaikai, tačiau ir visa administracija“, - akcijos privalumus ir siekius vardino sporto centro „Dubysa“ direktorius Aivaras Strockis.  

Susirinkusius „Saulės terasoje“ savo šou programa džiugins Latvijos ekstremalaus dviračių sporto grupė „GreenTrials“.

ATMINK – gegužės 26 d. 19 val. skverelis prie Šiaulių miesto savivaldybės.

ATMINK, sudalyvauk ir tapk rekordininku!

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas