Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vilniaus universiteto studijos jau Šiauliuose! Kviečiame rinktis studijas VU Šiaulių akademijoje

Aukštasis mokslas Šiauliuose dar labiau sustiprėjo ir tuo pačiu atsiveria puikios galimybės įgyti aukštos kokybės išsilavinimą Šiauliuose studijuojant Vilniaus universitete.

Prasidėjo priėmimas į VU Šiaulių akademiją. Norintys stoti į bakalauro studijas kviečiami teikti prašymus Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (BPIS), jungiantis per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) tinklalapį.

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija šiais metais stojantiesiems siūlo 11 bakalauro ir 10 magistro studijų programų.

BAKALAURO STUDIJOS:

Šiais metais Šiaulių akademijoje galima rinktis šias bakalauro studijų programas:

 

Priėmimą į bakalauro studijų programas sudaro du etapai: pagrindinis ir papildomas. Pagrindinio priėmimo prašymus stojantieji gali registruoti iki rugpjūčio 5 d. 12 valandos. Visą šį laikotarpį, atsižvelgiant į brandos egzaminų rezultatus, į prašymą įtrauktus pageidavimus galima pildyti, išbraukti, keisti jų eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį. Šio etapo rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 9 dieną. Studijų sutartis įstojusieji galės sudaryti  elektroniniu būdu nuo rugpjūčio 9 d. 15 val. iki rugpjūčio 12 d. 15 val.

Pagrindinio priėmimo metu nuo birželio 8 d. iki rugpjūčio 3 d. vyks stojančiųjų į ugdymo mokslų studijų programas motyvacijos vertinimas. Stojant į Muzikos pedagogikos studijų programą yra privalomas stojamasis egzaminas. Kviečiame stojančiuosius į VU Šiaulių akademijos Muzikos pedagogikos bakalauro studijų programą dalyvauti konsultacijose.

Nuo rugpjūčio 13 d. iki rugpjūčio 16 d. stojantieji galės teikti prašymus dalyvauti papildomame priėmime.

Atkreipiame dėmesį, kad nuo šių metų pakito minimalieji reikalavimai stojantiesiems į valstybės finansuojamas vietas. Abiturientai, pretenduojantys stoti į valstybės finansuojamas vietas, turi būti išlaikę tris valstybinius brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos ir laisvai pasirenkamo dalyko. Pakanka visų šių egzaminų minimalios išlaikymo ribos – 16 balų. Stojantiesiems į valstybės nefinansuojamas vietas pakanka vieno valstybinio brandos egzamino.

Kaip ir iki šiol bus skaičiuojamas ir mokomųjų dalykų metinių įvertinimų vidurkis. Į universitetus galės būti priimami stojantieji, kurių penkių privalomų mokytis dalykų metinių įvertinimų aritmetinis vidurkis, suapvalintas iki sveiko skaičiaus, bus ne mažesnis negu 7. Primename, kad minimalus konkursinis balas stojant į universitetus turi būti ne mažesnis kaip 5,4.

MAGISTRANTŪROS STUDIJOS:

Iki birželio 30 d. vyksta pirmasis priėmimo ir į magistratūros ir profesines pedagogikos studijas etapas. Šiais metais VU Šiaulių akademija siūlo 10 magistro programų ir profesines pedagogikos studijas:

 

Prašymų stoti į minėtas studijų programas teikimas vyks nuo gegužės 20 d. 10 val. iki birželio 30 d. 10 val. stojančiųjų aptarnavimo sistemoje VU ISAS. Prašyme galima pateikti iki 6 pageidavimų į norimas studijų programas, pasirenkant norimą finansavimo pobūdį. Antrasis priėmimo magistrantūros studijas etapas vyks nuo liepos 5 d. iki liepos 7 d.

Daugiau informacijos apie stojimo į magistrantūros studijas tvarką rasite čia: https://bit.ly/3cnFrcJ

Iki rugpjūčio 24 d. vyksta priėmimas į podiplomines (studijos, turintiems auštąjį universitetinį arba koleginį išsilavinimą, ir norintiems įgyti kitą bakalauro laipsnį) ir papildomąsias studijas (studijos, norintiems stoti į magistrantūrą, bet neturintiems reikiamos studijų krypčių grupės universitetinio bakalauro diplomo). Prašymą stojimui galima teikti VU ISAS sistemoje

Visą informaciją apie bendrąjį priėmimą galima rasti LAMA BPO ir VU Šiaulių akademijos tinklalapiuose. 

Priėmimo klausimais konsultuoja VU Šiaulių akademijos Studijų skyrius

El. p. , tel. Nr. 8 41 595 755.

 

VU Šiaulių akademijos informacija

Z. Ripinskio nuotrauka