Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

 „Salduvė“ – tarptautiniame folkloro festivalyje

Gegužės 25 – birželio 1 d. Šiaulių miesto kultūros centro „Laiptų galerija“ folkloro ansamblis „Salduvė“ (vad. Darius Daknys) dalyvavo tarptautiniame Balingeno (Vokietija) folkloro festivalyje. Šiauliečius pakvietė  festivalio organizatorius Balingeno liaudies meno namų vadovas, švabų kultūros puoselėtojas Manfredas Štingelis (Manfred Stingel).

Festivalio, rengiamo nuo 1987 metų, esmė yra ne tik koncertai šventės scenose, bet ir kūrybinės dirbtuvės  –  šokių mokymai, bendri padainavimai ir muzikavimas kartu. Šiais metais festivalis gražiai ir natūraliai įsiliejo į Balingeno sodo šou („Gartenschau Balingen 2023“), kuris istoriniame Švabijos regione laikomas reikšmingiausiu 2023 metų kultūros įvykiu. Jo programose pristatomi svarbiausi kultūros renginiai būna gausiai lankomi Vokietijos gyventojų. Folkloro ansamblis „Salduvė“ surengė 14 pasirodymų, kuriuose skambėjo specialiai šiam festivaliui paruošta programa. Salduviečiai mokė festivalio dalyvius ir žiūrovus Aukštaitijos ir Žemaitijos regionų liaudies šokių, kartu muzikavo su ansambliais iš Kroatijos, Ispanijos ir Vokietijos, dalyvavo Balingeno miesto mero Ermilio Verrengia priėmime.

Folkloro ansamblis „Salduvė“ bendradarbiauja su Balingeno liaudies meno namais nuo 2010 metų, yra dalyvavę ne viename bendrame projekte. Festivalyje šiauliečius globojo Balingeno liaudies meno namų folkloro ansamblis „Dürrwanger Danzfreunde“, kurio nariai aprodė gražiausias lankytinas Švabijos regiono  vietas.

Dariaus Daknio informacija

Ansamblio archyvo nuotraukos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas