Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Aukštabalio gatvės dalis rekonstruota, tiesiamas jos tęsinys

Darbus Aukštabalio gatvėje vykdantys rangovai informavo, kad baigiami rekonstrukcijos darbai atkarpoje tarp Tilžės ir Garažų gatvių, pradėti jos tęsinio darbai.  

Šiaulių miesto savivaldybės spaudos konferencijoje dalyvavęs bendrovės „Šiaulių plentas“ generalinis direktorius Arvydas Janulis informavo, kad visai baigiami Aukštabalio gatvės atkarpos tarp Tilžės ir Garažų gatvių rekonstrukcijos darbai. Šių metų kovo mėnesį, pasirašius rangos sutartį, pradėtas gatvės atnaujinimas.

438 m. ilgio gatvės dalyje perklota važiuojamoji dalis, sumontuotas naujas apšvietimas, įrengtos naujos parkavimo vietos ir šaligatviai, rekonstruoti lietaus surinkimo tinklai. Pasak rangovo, paskutinius darbus užbaigti ir šiauliečiams šią gatvės dalį numatoma atiduoti dar lapkričio mėnesį. Liko gatvės ženklinimo darbai ir mažoji architektūra.  

Taip pat pradėta kloti ir nauja Aukštabalio gatvės dalis tarp Garažų ir Išradėjų gatvių, būsimos atkarpos ilgis – 780 m. Anot Arvydo Janulio, šiuo metu vyksta kolektoriaus keitimo darbai, 250 metrų atkarpoje jau yra suformuota žemės sankasa ir įrengti gatvės pagrindai.

Kiek šiemet dar vyks darbai naujoje dalyje tarp Garažų ir Išradėjų gatvės, rangovai nesiima prognozuoti, viskas priklauso nuo palankių orų. Jei bus galimybė, kelininkai dirbs iki pat Kalėdų ir į objektą grįš pavasarį. Projekto užbaigimas numatytas liepos mėnesį. Tada Aukštabalio gatvė taps dar viena šiuolaikiška jungtimi tarp Tilžės ir Serbentų gatvių, sumažins transporto spūstis lygiagrečioje Pramonės ir aplinkinėse gatvėse.  

Aukštabalio gatvės nuo Tilžės g. iki Išradėjų g. rekonstrukcijos / statybos vertė – apie 4 mln. eurų.

Informacija ir nuotraukos Viešųjų ryšių koordinatoriaus Vitalio Lebedžio