Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Dar vienas geras ženklas Šiauliams

Suaktyvėjus nekilnojamojo turto rinkai, Šiauliuose įsigyti ar išsinuomoti būstą tampa vis sunkiau. Tai paskatino verslą investuoti į naujus gyvenamosios statybos projektus, tačiau šį kartą numatyta statyti ne vieno ar kelių butų namus, o daugiabučius, tarp kurių gali būti net ir devynaukštis pastatas.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis ir UAB „Akmens takas“ vadovas Donatas Undžys pasirašė sutartis dėl dviejų sklypų K. Korsako g. 32 ir K. Korsako g. 24 nuomos. Sklypų plotas 0,63 ha ir 0,37 ha, jie skirti daugiaaukščiams ir aukštybiniams statybos objektams – gyvenamiesiems namams statyti.

Antanas Bartulis pabrėžė, kad tai – neeilinis įvykis, kuriam reikėjo nemenko pasiruošimo. Šiaulių miesto savivaldybė išnaudojo Žemės įstatyme numatytą galimybę, kuri leidžia valstybinės žemės sklypus, gautus patikėjimo teise, išnuomoti gyvenamųjų namų statybai. Tokios procedūros nebuvo vykdomos jau ištisus dešimtmečius.

„Atlikus reikalingą pasiruošimą, Šiaulių miesto taryba priėmė sprendimą, leidžiantį išnuomoti du sklypus K. Korsako gatvėje. Pagal teritorijų planavimo dokumentus jie ir buvo numatyti daugiaaukščių ir aukštybinių gyvenamųjų pastatų statybai. Nors laikotarpis nėra pats dėkingiausias – prasidėjo karas ir didėja infliacija, tačiau mūsų paskelbti aukcionai buvo sėkmingi. Turime laimėtoją, su kuriuo pasirašome sutartis. Tai leidžia tikėtis, kad naujuose namuose kursis jaunos šeimos ir mieste turėsime augantį gyventojų skaičių“, – komentavo Antanas Bartulis.

Sutartyje, be kitų sąlygų numatyta, kad sklypų nuomininkas įsipareigoja per dvejus metus nuo valstybinės žemės nuomos sutarties pasirašymo dienos, pastatų ir statinių statybai gauti statybą leidžiantį dokumentą. Ne ilgiau kaip per trejus metus nuo statybos leidimo išdavimo, privaloma įrengti daugiabučiams reikalingą infrastruktūrą, inžinerinius tinklus, pastatyti gyvenamuosius pastatus ir pateikti Savivaldybei statybos užbaigimo dokumentą. Savivaldybei taip pat numatyta galimybė naujuose daugiabučiuose įsigyti gyvenamąsias patalpas socialiniams būstams.

„Esame jau keletą dešimtmečių sėkmingai dirbanti statybos įmonė, matome, kad Šiauliai plečiasi ir gražėja, todėl atsiranda didžiulė gyvenamųjų būstų, taip pat ir butų paklausa. Atlikę paskaičiavimus ir įvertinę galimybes, rimtai planuojame daugiabučių gyvenamųjų namų statybą. K. Korsako g. 24 yra leidimas statyti, atnaujinsime projektą ir pradėsime nuo darbų šiame sklype, jame buvo suplanuotas devynaukštis namas. Vėliau bandysime pradėti statybą ir  K. Korsako g. 32“, – apie bendrovės planus pasakojo Donatas Undžys.

UAB „Akmens takas“ statybų rinkoje darbuojasi jau 27 metus, pastaraisiais metais bendrovė dirbo Šiaulių sporto gimnazijoje, renovavo lopšelį – darželį „Kregždutė“, lopšelį – darželį Ginkūnuose.

Pasak Savivaldybės administracijos vadovo, verslas iki šiol mieste gana aktyviai pirko komercinės paskirties žemės sklypus, kuriuose kyla nauji objektai, kuriamos darbo vietos. Savivaldybė jau yra pradėjusi formalumus ir artimiausiu metu rengiasi Šiauliuose pasiūlyti dar keletą sklypų gyvenamajai statybai: Paukščių take (daugiaaukštei statybai), Poilsio g. ir buvusios 4-osios metalinių garažų bendrijos vietoje netoli Talkšos ežero (individualių namų statybai).

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis