Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Darbdavius kviečiame prisijungti prie iniciatyvos „Dirbk pas mus. Jokio Skirtumo, su ar be negalios"

Lietuvoje per pandemiją drastiškai išaugus nedarbui, neįgaliųjų situacija darbo rinkoje tapo dar sudėtingesnė. Neįgaliesiems tapo daug sudėtingiau rasti darbą. Jie turi konkuruoti ir su sveikaisiais. Prie sunkių konkurencijos rinkoje sąlygų prisideda ir neįgaliųjų psichologinė įtampa, nerimas dėl sveikatos. 

Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijavo visuomenės švietimo ir informavimo kampaniją „Jokio skirtumo“, kurios viena pagrindinių sudedamųjų – iniciatyva darbdaviams „Dirbk pas mus. Jokio Skirtumo, su ar be negalios“. Šios iniciatyvos tikslas – paskatinti Lietuvos darbdavius reikšti savo palaikymą negalią turinčių žmonių didesnei įtraukčiai į darbo rinką ir parodyti, kad jokio skirtumo, su ar be negalios – svarbiausia yra kompetencijos ir noras dirbti.

Iniciatyva siekiama keisti darbdavių požiūrį ir skatinti priimti į darbą ir negalią turinčius žmones, sukurti jiems tinkamas fizines darbo sąlygas ir lygiavertes galimybes įsitraukti į darbo kolektyvą. Taip pat norima parodyti žmonėms su negalia, kad darbdaviai yra atviri visiems kandidatams, turintiems reikiamas žinias, kompetencijas ir norą dirbti, ir paskatinti kandidatuoti į norimą darbo vietą.

Kviečiame prisijungti prie iniciatyvos, ir savo darbo skelbimus bei „Facebook“ paskyros profilio nuotraukas pažymėti specialiai kampanijai paruoštu „Jokio Skirtumo, su ar be negalios“ ženklinimu:

- Rėmeliu savo „Facebook” paskyroje. Rėmelius rasite čia.

- Specialiu ženkliuku, kurį kviečiame integruoti į savo darbo skelbimą. Ženkliuką rasite čia. 

- Grotažyme #JokioSkirtumo, kurią kviečiame įtraukti į darbo skelbimus, žymėti socialinių tinklų ir interneto svetainių įrašus.

Daugiau informacijos: https://www.jokioskirtumo.lt/darbdaviams/

Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija