Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Dviratininkas Gediminas Bagdonas – visada malonu minti prie savų žiūrovų

Iki Šiaulių dviračių lenktynių liko vos 3 savaitės, tad varžybų organizatoriams - pats darbymetis. Varžybas organizuoja ir vykdo Šiaulių miesto sporto centras „Dubysa“ ir sporto klubas „S-Sportas“. Sporto centro direktorius Aivaras Strockis ir sporto klubo vadovas Svajūnas Ambrazas bendrauja su rėmėjais, partneriais, dalyviais, planuoja, derina, styguoja paskutinius akcentus, kad atėjus varžybų startui viskas vyktų sklandžiai, kaip ir daugelį metų iki šiol.

Artėjant Šiaulių dviračių lenktynėms 2022 pakalbinome lenktynių garbės dviratininką – olimpietį Gediminą Bagdoną. Dviratininko karjerą Šiauliuose pradėjęs, 2012 metais Šiauliuose vykusių varžybų metu kelialapį į Olimpiadą iškovojęs vyras šiuo metu gyvena uostamiestyje ir daugiau laiko praleidžia ugdydamas Lietuvos rinktinės narius nei pats sėdėdamas ant dviračio. Nepaisant šiek tiek pasikeitusio statuso, jei nenutiks kas netikėta – Gediminas planuoja sėsti ant dviračio liepos 31 dieną ir Šiaulių gatvėmis su elito grupės dalyviais minti 14 ratų po 7 kilometrus – beveik 100 kilometrų Šiaulių miesto gatvėmis.


„Labai smagus jausmas grįžti į Šiaulius ir minti prie savų žiūrovų, senų draugų, pažįstamų. Čia aš 1996 metais tuometinėje sporto mokykloje „Dubysa“, pas trenerį Kęstutį Norvaišą pradėjau sportininko karjerą. Pirmiausia myniau BMX dviratį, po to perėjau prie kalnų dviračių, kol radau save plento dviračių sporte. Prisimenu, kaip su nekantrumu laukdavau, kada mūsų mieste įvyks varžybos. Šiauliai man brangūs ir dėl to, kad 2012 metais čia vykusiose varžybose iškovojau teisę atstovauti Lietuvą Olimpiadoje. Namų sienos padėjo“, - netolimą istoriją prisiminė Gediminas Bagdonas.


Gediminas pasakoja, kad pastaruoju metu daugiau laiko praleidžia treniruodamas Lietuvos rinktinę, nei pats važiuodamas dviračiu. „Jau nebesu profesionalus dviratininkas, daugiau mėgėjiškai prisiminu dviratuką. Paskutinį kartą dalyvavau varžybose Gargžduose. Per savo karjerą esu daug kur dalyvavęs, todėl noriu pasidžiaugti Šiaulių lenktynėmis, kurių lygis tikrai aukštas. Saugumo atžvilgiu – viskas puikiai sutvarkyta, aptverta, daug aptarnaujančio personalo, kuris padeda, kad saugumas būtų užtikrintas. Atvyksta dalyviai iš Latvijos, Estijos, kitų šalių, kadangi visi žino – Šiaulių varžybos aukšto lygio ir puikiai suorganizuotos. Ne paskutinėje vietoje ir Elito grupės nugalėtojo laukiantis piniginis prizas. Labai smagu, kad susirenka daug dalyvių, nes visi randa sau tinkamą grupę, kurioje startuoti“, - lenktynių organizatorių darbą puikiai vertino pašnekovas.

Gediminas Bagdonas sako, kad Šiauliuose gyvenantys artimiausi giminės, draugai, pažįstami jei ne dalyvaus, tai ateis palaikyti jo ir kitų sportininkų. „Aš būnu vienas iš populiaresnių sportininkų Šiaulių lenktynėse, čia gyvena šeima, daug draugų. Man ne tiek svarbu kokį rezultatą pasieksiu lenktynėse, tačiau labiau akcentuoju publikos užvedimą, bendravimą, rankų sumušimą ties finišo linija. Atrakcija sau ir visiems žiūrovams. Noriu visus pakviesti atvykti į Šiaulių dviračių
lenktynes jei ne kaip dalyviams, tai bent kaip žiūrovams. Dviratis – tai sveikata, linkiu kuo daugiau minti ir kuo daugiau važinėti dviračiu. Kuo mūsų daugiau – tuo smagiau“, - registruotis į lenktynes ragino G. Bagdonas.

Registruotis į lenktynes galite apsilankę tinklapyje www.dviraciulenktynes.lt


„Šiaulių dviračių lenktynės 2022“ – jau liepos 31 dieną. Starto vieta – skverelis prie Šiaulių miesto savivaldybės.

Dalyviai turės įveikti septynių kilometrų trasą besidriekiančią Šiaulių miesto gatvėmis. Nuo grupės, kurioje startuos dalyviai priklausys, kiek ratų jiems reikės įveikti. Jei Elito grupės atstovai mins 14 ratų, tai „Minkime kartu“ grupėje, kurioje galės dalyvauti visi norintys – reikės įveikti vieną ratą. 

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas