Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Europos motokroso čempionatai grįžta į Šiaulius

2023 m. Europos motokroso šiaurės zonos EMX65/EMX85 bei Europos motokroso moterų čempionato IV etapas vėl sugrįžta į Šiaulius. Gegužės 27-28 d. Aleksandrijos motokroso trasoje vėl gaus motociklai.

Europos motokroso čempionatas – tai pačių stipriausių Europoje sportininkų kovos motokroso trasoje.

Europos motokroso čempionatas, vyksiantis Šiauliuose, skirtas vaikams ir jaunimui nuo 8 iki 14 metų. Čempionate dalyvauja EMX65 ir EMX85 klasių sportininkai, kurie varžosi keturiose zonose. Šiauliuose vyksiančiose varžybose dalyvaus sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Islandijos, Norvegijos, Švedijos ir Suomijos. Jie dalyvaus Šiaurės zonos čempionate. Džiugu, kad nuo šių metų prisijungė sportininkai iš Skandinavijos. Pažymėtina, kad paskutiniais metais Europos EMX65/EMX85 čempionate prizines vietas iškovoja būtent šiaurės zonos jaunieji sportininkai. Todėl laukiame tikrai stiprios kovos Šiauliuose. Lietuvai šiais metais atstovaus stipriausi mūsų sportininkai – šiaulietis Eimantas Čepulis, Rojus Zaborskis, Jonas Kublickas, Aidas Skudutis, Martynas Jasiūnas ir kiti pajėgūs sportininkai

Europos moterų motokroso čempionate dalyvauja sportininkės iš visos Europos, atvyksta stiprios sportininkės, kurios dalyvauja ir pasaulio čempionate. Šiais metais laukiame dar gausesnio dalyvių skaičiaus, o mūsų šaliai atstovaus stipriausia Lietuvos sportininkė, šiuo metu gyvenanti ir studijuojanti Šiauliuose – Adrija Skudutyė, taip pat jos sesė Agilija Skudutytė ir Paula Bertašiūtė.

Taip pat visų laukia organizatoriaus DOVANA – profesionalių motociklų sporto akrobatų (Freestyle) sportininkų pasirodymas! Tai adrenalino kupinas profesionalių iš Vokietijos ir Suomijos šou.

Europos Čempionato papildomi varžybų nuostatai čia

PROGRAMA:

2023 m. gegužės 27 d. nuo 12.30 val. - kvalifikaciniai važiavimai;

2023 m. gegužės 28 d. nuo 11.30 val. – finaliniai važiavimai ir motociklų sporto akrobatų pasirodymai;

Savaitgalio bilieto kaina -15 Eur (vaikams iki 12 m. renginys nemokamas).

Renginį organizuoja Šiaulių motoklubas „Šauliai“ ir Lietuvos motociklų sporto federacija. 

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas