Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Europos regbio „Trophy“ čempionato varžybos sulauks garbių svečių dėmesio

Lapkričio 5 d. Šiaulių regbio stadione prasidės Lietuvos vyrų regbio 15 rinktinės 2022-23 m. sezonas. Lietuvos rinktinė žais antrame pagal stiprumą Europos čempionato „Trophy“ divizione, kuriame varžysis Lietuvos, Ukrainos, Šveicarijos, Kroatijos ir Švedijos rinktinės. Pirmoji lietuvių akistata laukia su Ukrainos rinktine. Šeštadienį regbio kovas stebės net dviejų užsienio valstybių ambasadoriai.

Lietuvos rinktinės vairas buvo patikėtas Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja" klubo strategui Gediminui Marcišauskui ir žaidžiančiajam „Baltrex-Šiauliai" treneriui Žygimantui Radžiui. Pastarajam duetui talkins Dovydas Taujanskas ir Jonas Mikalčius.  Gedimino Marcišausko vadovaujama „Vairas-Kalvis-Jupoja" komanda neseniai tapo Baltijos „Top" lygos čempione.

Prieš metus vykusiame Europos čempionato “Trophy” divizione mūsiškiai iškovojo pergalę tik prieš Šveicariją ir patyrė keturis pralaimėjimus (Lenkijos, Belgijos, Vokietijos ir Ukrainos komandoms). Tačiau Lietuvos rinktinė kaip ir tiek pat taškų surinkusi, bet turnyro dėl karo negalėjusi tęsti, Ukrainos komanda neiškrito į žemesnį divizioną, nes Europos regbio federacija („Rugby Europe") nutarė, jog po sezono iš „Trophy" diviziono neiškris nei viena komanda.

Antrasis mačas lapkričio 12 d. vyks Šveicarijoje. Kitos „Trophy" diviziono kovos lauks 2023 m. kovą ir balandį.

Lietuvos-Ukrainos rinktinių mačą stebės Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Beshta su šeima. Petro Beshta 2022 metų vasario 7 dieną buvo paskirtas Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje. Lapkričio 5 d. jis pirmą kartą lankysis Šiauliuose. Primename, kad Šiaulių miestas nuo pat karo pradžios siunčia savo palaikymą ir humanitarinę pagalbą Chmelnyckio miestui - savo partneriui Ukrainoje, nuolat teikia pagalbą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. 2022 m. lapkričio 3 d. Tarybos posėdyje buvo nuspręsta dar kartą skirti finansinę paramą iš miesto biudžeto ir su LRK pagalba koordinuoti termo rūbų, žieminės avalynės, generatorių ir šildymo krosnelių pirkimą Ukrainai už 100,0 tūkst. Eur. 

Į renginį mero kvietimu atvyks ir Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Peter Sonn su delegacija.

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas