Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Gyventojai gali patys nuspręsti dėl šildymo namuose

Pavasarėjant, trumpam ženkliai atšilus, kyla klausimų dėl šildymo sezono pabaigos, ar išjungti šildymą namuose. Orų prognozės rodo, kad atšilimas nėra stabilus, kitą savaitę galime sulaukti vėsių orų, kai net dieną nenumatoma aukštesnė nei 6 laipsniai Celsijaus temperatūra.  

Primename, kad Šiaulių mieste daugiabučių šilumos punktai yra automatizuoti. Automatizuoto šilumos punkto privalumas -  automatiškai reguliuojamas šilumos kiekis pagal lauko temperatūros jutiklius. Pagal šilumos punkto prižiūrėtojo nustatytus parametrus, pakilus temperatūrai, šildymas išjungiamas, o temperatūrai nukritus – šildymas yra įjungiamas. Dėl to yra galimybė sklandžiau pradėti ir baigti šildymo sezoną, butai neperšildomi, bet užtikrinama higienos normomis nustatyta temperatūra butuose – taip taupomi ir pinigai, ir šiluma.

Informuojame, kad 2024 m. balandžio mėnesį AB „Šiaulių energija“ vartotojams taikoma šilumos kaina yra pati mažiausia tarp beveik 50-ties Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos skelbiamų Lietuvos šilumos tiekėjų.

 

Primename, kad daugiabučių namų gyventojai turi galimybę namuose šildymą išjungti anksčiau nei savivaldybė, atsižvelgdama į faktinę ir prognozuojamą lauko oro temperatūrą, nustato šildymo sezono pabaigą. Daugiabučio namo gyventojai gali baigti savo pastato šildymą daugumos butų savininkų  sprendimu, nepažeidžiant higienos normų reikalavimų – šildymas name gali būti išjungtas, jei temperatūra būstuose nėra žemesnė nei 18 laipsnių.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis