Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Į darbą nuosavu automobiliu ar miesto autobusu? Šiaulių m. savivaldybė ir Busturas klausia gyventojų kaip pagerinti viešąjį transportą

Šiaulių miesto savivaldybė ir UAB „Busturas“ nori sužinoti, ką reiktų padaryti, kad daugiau šiauliečių pasirinktų viešąjį transportą kelionėms po miestą. Tuo tikslu dvi organizacijos rengia bendrą viešąją konsultacija, kuria siekiama suprasti, kokie pasikeitimai viešajame transporte padėtų sumažinti privačių automobilių skaičių miesto gatvėse.

Nors patogūs, modernūs ir aplinkai draugiški autobusai yra puiki priežastis rinktis viešąjį transportą, viešojo transporto keliautojų skaičius vis dar nepasiekė priešpandeminio laikotarpio lygio. Savivaldybė ir „Busturas“ nori sužinoti, kodėl šiauliečiai dažniau pasirenka savo nuosavus automobilius nei viešąjį transportą.

Viena iš tokių priežasčių gali būti susijusi su viešojo transporto maršrutais ir tvarkaraščiais. Kai kurie žmonės renkasi privatų transportą, jei turi laukti autobuso ilgą laiką arba važiuoti ilgesniu maršrutu, kad pasiektų savo kelionės tikslą. Todėl svarbu įvertinti esamus maršrutus ir tvarkaraščius, kad jie būtų kuo patogesni gyventojams. 

Ne mažiau svarbus yra ir finansinis aspektas. Ženkliai išaugus kuro kainoms, tikrai verta paskaičiuoti ir pagalvoti apie nuosavo automobilio palikimą kieme ir keliavimą mieste autobusais. Kuro kainai drastiškai augant, viešojo transporto paslaugos kaina tampa vis patrauklesne. 

Šiaulių miesto savivaldybė ir UAB „Busturas“ kviečia visus šiauliečius dalyvauti viešoje konsultacijoje ir pasidalinti savo mintimis apie tai, kaip padaryti viešąjį transportą patogesnį, prieinamesnį ir patrauklesnį. Viešosios konsultacijos rezultatai bus naudojami viešojo transporto sistemos gerinimui. Viešoji konsultacija vyks iki kovo 24 dienos. Visi norintys išsakyti savo nuomonę dėl viešojo transporto pagerinimo Šiaulių mieste, gali tai padaryti atidarę ŠIĄ NUORODĄ.

Ši gyventojų apklausa/viešoji konsultacija yra rengiama nemokamai, o su jos rezultatais bus supažindinti visi apklausos/viešosios konsultacijos dalyviai.

UAB „Busturas“ nuotrauka, Polltix iliustracija