Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Į Lurdą keliauja maldos ir žvakių šviesa

Viso pasaulio maltiečiai gegužės pirmąjį savaitgalį suvažiuoja į vieną lankomiausių piligrimystės centrų – Lurdą. Čia jie kartu su globojamais neįgaliaisiais atvyksta prašyti švč. Mergelės Marijos užtarimo, kad Dievas gydytų ne tik juos, bet ir visus ligonius, taip pat suteiktų pasauliui sugyvenimą. Čia įvyksta stebuklingi išgijimai ir pasveikimai, valosi siela ir atrandamos giliosios tikėjimo vertybės.

Prieš šią kelionę jau ne vienerius metus maltiečiai vykdo Lurdo žvakių akciją: žmonės, negalintys fiziškai aplankyti šventovės, kviečiami įsigyti maltiečių platinamų šventintų žvakių ir užrašyti savo intencijas, kurias Lietuvos piligrimai nuveža į Lurdo šventovę ir uždega kartu su žvakėmis. Jos svarbios ne tik asmeniniam sielos nuraminimui – maltiečių Lurdo žvakių akcijos metu surinktos lėšos skiriamos žmonių su negalia kelionei į Lurdą finansuoti.

 

Artėjantį Verbų sekmadienį (balandžio 2 d.), kviečiu visus maltiečius ir jiems prijaučiančius asmenis susitikti Lurdo žvakių akcijoje, kurią organizuojame drauge su Šiaulių "Juventos" progimnazijos bendruomene, Švento Jurgio bažnyčioje. Labai Jūsų lauksime. Mišių laikai 8:00, 9:30, 11:00 ir 12:30 val. 

Šiemet į Lurdą vykstanti delegacija yra 81 piligrimas. Piligriminė maltiečių kelionė autobusu prasidės balandžio 30 d., kelionė lėktuvu į  Lurdą – gegužės 4 d.

 

Daugiau informacijos   

Aušra Simonavičiūtė 

Šiaulių maltiečių grupės vadovė 

Mob. +370 601 21819 

El. p.  

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis