Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Išrinkime geriausią 2022 m. darbdavį!

Pristatome įmones, kurios varžosi geriausio 2022 metų darbdavio rinkimuose, trijose kategorijose: labai mažų ir mažų, vidutinių ir didelių. Jos jau praėjo savivaldybės organizuotos komisijos atranką ir dabar pateikiamos Jūsų balsavimui. Įmonių aprašymai pateikiami žemiau.

Balsavimo nuoroda: https://www.siauliai.lt/survey/view/geriusio-darbdavio-rinkimai

LABAI MAŽŲ IR MAŽŲ ĮMONIŲ KATEGORIJA:

  1. UAB „Jupojos technika“  - viena didžiausių įmonių Lietuvoje, užsiimančių krovinių automobilių, autobusų, priekabų ir puspriekabių atsarginių detalių didmenine ir mažmenine prekyba. Įmonė įkurta 1992 m. Per 30 aktyvių veiklos metų užmegzti tvirti kontaktai su Vakarų Europos ir Azijos kompanijomis, eksportuojamos prekes į daugiau nei 20 pasaulio šalių. Įmonėje dirba 31 darbuotojas. Vidutinis darbo užmokestis įmonėje 2022 m. buvo – 2082 Eur. Per 2022 metus augo ~14 proc. Augo įmonės apyvarta: apie 25 proc. iki rekordinių 9 mln., kas darė įtaką darbuotojų atlyginimų augimui. Įmonė suteikia galimybes darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu, darbo aplinka draugiška neįgaliems asmenims, suteikiamos papildomos socialinės garantijos, skiriamos lėšos darbuotojų kvalifikacijos kėlimui. Įmonė remia Šiaulių miesto sporto komandas ir miesto kultūros renginius: KK Šiauliai krepšinio klubą, Baltrex regbio komandą, ralio komandas bei švietimo įstaigas ir jų ugdytinius.  2020 m. ir 2022 m. įmonė iš Rekvizitai.lt gavo apdovanojimus už verslo stabilumą „TOP įmonė 2019“ ir „TOP įmonė 2021“.
  2. UAB „Personalo valdymo sistemos“ - įmonė, teikianti personalo valdymo paslaugas. jau daugiau nei 15 metų sėkmingai dirbanti šiaurės Lietuvoje. Įmonė turi sukaupusi solidžią įvairių sričių specialistų duomenų bazę, žino rinkos poreikius, pokyčius, pasiūlą ir paklausą. Įmonėje dirba 6 darbuotojai. Vidutinis darbo užmokestis įmonėje 2022 m. buvo 1982 Eur. Įmonė investuoja į saugią ir komfortišką darbo aplinką darbuotojams. Taikomas finansinis skatinimas už pasiektus rezultatus, papildomos išmokos įvairių švenčių minėjimams, organizuojami renginiai kolektyvui. Įmonė teikia pagalbą karo pabėgėliams ir juos konsultuoja įdarbinimo klausimais, taip pat remia įvairius projektus per Šiaulių Rotary klubą „Harmonija“. Prisideda prie specialistų klubų (buhalterių klubas, personalo vadovų klubas, lyderių klubas) veiklos plėtros Šiaulių mieste, kurių tikslas - suburti bendrų interesų turinčius žmones aktyviai veiklai, skatinti tarpusavio bendradarbiavimą.
  3. UAB „Verslavita“ - turto ir verslo vertinimo paslaugas teikianti įmonė, veiklą vykdanti 22 metus. Įmonėje dirba 22 darbuotojai. 2022 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 2292 Eur, per metus išaugo daugiau kaip 14 proc. Darbuotojų kaita neženkli, sudarytos sąlygos dirbti biuruose ir nuotoliniu būdu. Įmonės darbuotojai gauna papildomos medicinines paslaugas, yra apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų, skatinami ir motyvuojami. Įmonė finansiškai remia Lietuvos sporto komandas, teikia įvairią paramą Ukrainai, globoja kaimo mokyklos pirmokus. Turi nemažai apdovanojimų.
  4. UAB „Vandenvala“ sėkmingai plėtoja nuo 2008 m. pradėtą veiklą: biologinių nuotekų valymo įrenginių pardavimą, montavimą ir priežiūrą. Atsakingai įrengia vandentiekio, nuotekų bei drenažo inžinerinius tinklus. Įmonėje dirba 29 darbuotojai. Vidutinis darbo užmokestis 2022 m. buvo 1352 Eur ir per metus didėjo 54 proc. Darbuotojams suteikiamos sąlygos dirbti individualiu grafiku ar/ir nuotoliniu būdu. Didelis dėmesys skiriamas darbuotojų kvalifikacijos kėlimui, bendruomeniškumui, darbo aplinka pritaikyta asmenims su negalia. Darbuotojai yra skatinami ir motyvuojami, organizuojami kolektyviniai užsiėmimai, išvykos su šeimos nariais. Įmonė finansiškai remia Šiaulių miesto sporto klubus.
  5. UAB “Informacinės sistemos ir technologijos” specializuojasi informacinių technologijų (IT) pardavime ir priežiūroje, teikia profesionalias serverių nuomos paslaugas. Serverių nuomos ir tinklapių talpinimo (hosting) paslaugos teikiamos nuo 2006 m. į daugiau kaip 80 šalių. Valdomas nuosavas duomenų centras Lietuvoje (Šiauliuose) ir dvi lokacijos užsienyje, todėl įmonė gali kontroliuoti visą paslaugos teikimo procesą ir užtikrinti aukščiausią kokybę. Įmonėje dirba 18 darbuotojų, o vidutinis darbo užmokestis buvo 2955 Eur (2022m duomenys), kuris per metus padidėjo daugiau kaip 16 proc. Darbuotojų skaičius taip pat didėjo, kadangi sudarytos puikios darbo sąlygos, įmonės darbuotojai papildomai skatinami ir motyvuojami už pasiektus rezultatus. Yra organizuojamos išvykos ir renginiai su šeimos nariais, darbuotojai papildomai apdrausti sveikatos draudimu. Įmonė yra socialiai atsakinga, teikia pagalbą Šiaulių miesto bendruomenei bei kiekvieną savaitę siunčia 2 darbuotojus savanoriauti į Maisto banką, kur padeda rūšiuoti paramą nepasiturintiems

 

VIDUTINIŲ ĮMONIŲ KATEGORIJA

  1. UAB „Plieno fortas“ – viena iš moderniausių metalo apdirbimo įmonių Pabaltijo šalyse. Įmonė veiklą vykdo nuo 1994 m.  Įmonėje dirba 190 darbuotojai, 2022 m. vidutinis darbo užmokestis 2032 Eur. Įmonė siūlo pilną plieno apdirbimo paslaugų paketą nuo gaminio vystymo iki gaminių surinkimo. Fortas  gamina plieno detales įvairioms pramonės šakoms – miško technikos, žemės ūkio technikos, statybos, baldų, interjero, medicinos, gamina plienines, priešgaisrines  duris.  Tapti sėkmingai dirbančia įmone padėjo nesikeičiančios UAB „Plieno fortas“ vertybės: savalaikė gamyba, kokybiškas rezultatas, lankstumas, komandinis darbas, inovatyvumas, pagarba sau ir kitiems, rūpinimasis darbuotojais ir pagalbos miesto bendruomenėms teikimas. Įmonės darbuotojai naudojasi savo sporto klubo paslaugomis: krepšinio, futbolo, padelio, tinklinio, organizuoja renginius darbuotojams, papildomai draudžiami darbuotojai sveikatos ar investiciniu  draudimu.
  2. Metso Outotec - stambi užsienio kapitalo įmonė, kuri prieš 3 metus atidarė gamyklą Šiauliuose - „Metso Outotec Lithuania“. Įmonė gamina susidėvinčias, dylančias, atsargines detales kalnakasybos įrenginiams iš gumos ir poliuretano. Jos prioritetas yra saugumas, vertybės, kokybė, lyderystės principai, bei tikslas – būti geriausiu ir patraukliausiu darbdaviu rinkoje. Įmonėje dirba 141 darbuotojas. Per trumpą laikotarpį įmonė buvo įvertinta ir nominuota tokiose nominacijose,  kaip „Mažiausios vyrų ir moterų vidutinių atlyginimų „žirklės“, gavo „Lygiaverčio atlygio“ apdovanojimą 2022, dalyvavo Nacionalinio Atsakingo Verslo Apdovanojimų (NAVA) 2022 metų konkurse ir atitinka aukščiausius sertifikato „Stipriausi Lietuvoje 2022” reikalavimus.  2022 m. vidutinis darbo užmokestis – 2032 Eur. Įmonėje taip pat veikia darbuotojų skatinimo ir motyvavimo sistema, įvesta papildomų naudų, bei yra atvira darbuotojų tobulėjimui ir savirealizacijos poreikiams, skatinamas bendruomeniškumas. Įmonių grupė Metso Outotec pasaulyje didžiulį dėmesį skiria ekologijai ir tvarumui. Vienas iš grupės tikslų  - apriboti pasaulinį atšilimą, dėl to išsikėlė ambicingų tikslų!
  3. UAB „Extra Services“ – daugiau kaip 15 metų veikianti įmonė teikia platų ir įvairiapusį konsultacinių paslaugų spektrą telekomunikacijų bendrovėms. Įmonė rengia, koordinuoja ir įgyvendina projektus įvairioms telekomunikacijų įmonėms, pataria vystant naujas idėjas, konsultuoja pradedant nuo rinkos tyrimų ir analizės, baigiant reikiamų licencijų gavimu bei produkto pateikimu vartotojams.Įmonėje dirba virš 80 darbuotojų komanda. 2022 m. vidutinis darbo užmokestis per metus didėjo 18 procentų. Taip pat, skiriama daug dėmesio darbuotojų papildomoms motyvacinėms priemonėms ir geroms darbo sąlygoms palaikyti. UAB „Extra Services“ 2021 m. nominuota „Geriausiu metų darbdaviu“. Įmonėje yra taikomi socialinės atsakomybės principai, taikoma lanksti darbo organizavimo forma, papildomos socialinės garantijos, kuriamos realizacijos ir tobulėjimo galimybės. Įmonė aktyviai bendradarbiauja su Šiaulių miesto švietimo ir kitomis įstaigomis, vykdomos edukacijos, siekiama prisidėti prie miesto ir visuomenės gerovės.
  4. UAB „Truck master“ – daugiau kaip 15 metų veikianti įmonė atliekanti krovininių automobilių aptarnavimo, kompiuterinės diagnostikos paslaugas, vykdanti prekybą atsarginėmis dalimis. Įmonėje dirba 105 darbuotojai. 2022 m. vidutinis darbo užmokestis – 2326 Eur ir per metus didėjo 2,3 karto. Įmonėje yra taikomi socialinės atsakomybės principai: sveikatos tyrimų programa, organizuojami mokymai, mokami priedai prie darbo užmokesčio. Įmonė remia sporto projektus.

 

DIDELIŲ ĮMONIŲ KATEGORIJA

  1. SALDA UAB – daugiau kaip 30 metų savo klientams teikia aukščiausios kokybės vėdinimo sprendimus. Įmonė gamina gyvenamųjų ir komercinių patalpų vėdinimo įrenginius, vėdinimo sistemų jungiamąsias detales, dulkių ištraukimo sistemas. Gaminius eksportuoja į daugiau kaip 30 pasaulio šalių. Įmonėje dirba 329 darbuotojai. 2022 m. vidutinis darbo užmokestis – 1696 Eur. Įmonėje darbuotojams teikiamos papildomos socialinės garantijos, įrengtos ergonomiškos darbo vietos, poilsio zonos, organizuojamos išvykos ir renginiai. Įmonė teikia pagalbą Šiaulių miesto bendruomenei, paramą sporto klubams, VšĮ „Mėlyna Geltona“. 2021 m. įmonė konkurse „Geriausias metų darbdavys“ laimėjo 2-ą vietą.
  2. UAB „Ltintus“ – priklauso JAV įmonių grupei “INTUS Windows”, aukštos kokybės polimerinių langų ir durų gamintojui, teikiančiam energetiškai efektyvius LEED ir Passive House sertifikuotus produktus, kurie taupo energiją, padidina šilumines savybes ir mažina triukšmą. Įmonėje dirba 299 darbuotojai, o 2022 m. vidutinis darbo užmokestis – 1930 Eur. Įmonėje darbuotojams  teikiamos papildomos socialinės garantijos ir išmokos. LTINTUS teikia pagalbą Šiaulių miesto bendruomenei, darbuotojai savanoriškai dalyvauja miškasodyje, savanoriauja Raudonajame kryžiuje, prižiūri Dainų parko Sakurų sodą, remia vaikų dienos centrą, bei Šiaulių miesto šventės, didžiuojasi parėmusi Blue/Yellow organizaciją bei suteikusi darbo vietų Ukrainos piliečiams. 2021 m. įmonė konkurse „Geriausias metų darbdavys“ laimėjo 3-ą vietą.
Ekonomikos ir investicijų skyrius