Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Ištesėtas pažadas: 2024 metais vyks automobilių aikštelių remontai

Šiaulių miesto savivaldybės spaudos konferencijoje buvo pristatyti du projektai. Iš surinktos automobilių stovėjimo rinkliavos kitąmet bus remontuojamos automobilių aikštelės, o 2025 metais numatomi remonto darbai prastos būklės kvartale centrinėje miesto dalyje.

Nuo 2023 m. gegužės 1 dienos prasiplėtus mokamai transporto priemonių stovėjimo teritorijai Šiaulių miesto centre atsirado trys zonos: raudona, geltona ir žalia. Miesto gyventojams tuomet buvo duotas pažadas, kad lėšos, surinktos iš mokamų stovėjimo aikštelių, grįš į šios teritorijos infrastruktūros tvarkymą.

Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vedėja Eglė Bružienė spaudos konferencijoje informavo apie planus 2024 metais infrastruktūros remontui skirti apie 500 000 Eur sumą. Tiek, kiek per metus surenkama mokamose zonose. Šią sumą planuojama panaudoti centrinei daliai, į kurią patenka mokama zona, sutvarkyti. Norima atnaujinti viešas automobilių aikšteles, kurios daugiausiai naudojamos. Aikšteles numatoma remontuojamos prioriteto tvarka:

  1. Prie Trakų g. 39 (geltonoji zona)
  2. Prie Stoties 9C (žalioji zona)
  3. Tarp Dvaro g. ir Aušros al. 19 (geltonoji zona)
  4. Prie A. Mickevičiaus g. 11 (žalioji zona)
  5. Prie Dvaro g. 49, 43A, 47, 51 (geltonoji zona)
  6. Prie Draugystės pr. 25 (žalioji zona)
  7. Prie Dubijos g. 46 (žalioji zona)
  8. Tarp Ginkūnų ir Padirsių gatvių (žalioji zona).

Ar pakaks numatytos sumos – pusės milijono eurų visoms aikštelėms suremontuoti, dar neaišku. Šiuo metu atliekami skaičiavimai ir darbai bus vykdomi nurodyta eilės tvarka iki kol lėšos bus išnaudotos. Likę darbai bus tęsiami kitais metais.

Taip pat mieste bus tvarkomas ganėtinai prastos būklės kvartalas, esantis centrinėje dalyje,  mokamoje zonoje. Šis kvartalas yra tarp Mickevičiaus, Vytauto ir Greimo gatvių. 2024 metais bus vykdomi projektavimo darbai, o rangos darbai nusikels dar į kitus metus. Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vedėja Eglė Bružienė patikslino, kad šiame kvartale bus remontuojamos automobilių stovėjimo aikštelės ir takai.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis