Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Ištvermės jojimo varžybose – įspūdingas dueto iš Šiaulių pasirodymas!

Liepos 22-23 dienomis Strohen mieste, Vokietijoje vyko tarptautinės ištvermės jojimo varžybos, kuriose dalyvavo duetai iš aštuonių šalių: Argentinos, Belgijos, Omano, Nyderlandų, Vokietijos, Lenkijos, Šveicarijos ir Lietuvos. Lietuvai šiose varžybose atstovavo šiaulietė Jogailė Develytė su žirgu Sultan. Nepaisant daugybės iššūkių trasoje, Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro duetas iškovojo trečiąją vietą bei įgijo kvalifikaciją dalyvauti Europos ištvermės jojimo čempionate, kuris vyks jau šį rudenį!

Tarptautinėse ištvermės jojimo varžybose duetas iš Saulės miesto rungėsi 120 kilometrų distancijoje. Vokietijoje raitelę Jogailę kiek nustebino varžybų organizatorių trasos pasirinkimas: maršrutas buvo išdėstytas Vokietijos miesteliuose, todėl net apie 70 proc. trasos teko joti asfaltuota kelio danga, itin nepalankia visiems dalyviams. Jogailė su žirgu Sultan trasą įveikė greičiau nei per aštuonias su puse valandos, o pati raitelė yra tvirtai įsitikinusi, jog tokius rezultatus pavyko pasiekti dėl puikios Šiaulių Jaunųjų gamtininkų centro komandos bei stipraus jų palaikymo.

Didžiuojamės ir sveikiname Jogailę ir Sultan garsinant Lietuvos vardą tarptautinėse varžybose bei linkime sėkmės ruošiantis Europos jaunimo čempionatui!

Apie ištvermės jojimą

Ištvermės jojimas – ne tik ilgo pasiruošimo, bet ir daug žinių reikalaujantis sportas. Būtent šios žirginio sporto disciplinos varžybos prasideda ir pasibaigia veterinariniu žirgo patikrinimu, didžiausias dėmesys šiame sporte skiriamas būtent žirgo sveikatai. 100 kilometrų ir ilgesnėse distancijose gali užklupti daug netikėtų iššūkių, kurie gali paveikti varžybų eigą: žirgas gali užlipti ant akmens ir apšlubti; neišgerti pakankamai vandens ar dehidratuoti dėl karšto oro; pamesti pasagą ir t.t. Dėl šių priežasčių varžybų metu ypatingai svarbus komandinis darbas – žirgą trasoje reguliariai (kas 10 – 15 kilometrų) pasitinka komandos nariai su vandeniu tiek girdymui, tiek vėsinimui. Komanda intensyviai dirba ir duetui grįžus ilgesniems sustojimams prieš pradedant joti kitą ratą - skubiai nuima žirgo inventorių ir paruošia veterinariniam patikrinimui.

Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro informacija bei nuotraukos