Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Jau prasidėjo Gardino gatvės apšvietimo tinklo atnaujinimo darbai

Šiaulių miesto Gardino gatvė yra viena iš pagrindinių susisiekimo su Dainų mikrorajonu gatvių, taip pat viena iš svarbesnių jungiamųjų gatvių, jungianti pagrindines miesto arterijas Tilžės ir Architektų gatves. Vienoje šios gatvės pusėje išsidėstę daugiaaukščiai namai, kitoje – gyventojų traukos centrai – Dainų parkas, Regbio mokykla bei teniso kortai, profesinio rengimo centras, prekybos centras.

Šia gatve nuolat juda intensyvus tiek transporto, tiek pėsčiųjų eismas. Prieš keletą metų Gardino gatvėje atsirado žiedas, palengvinęs transporto patekimą iš Lyros g. į abi Gardino g. puses, šiais metais baigti pėsčiųjų ir dviratininkų takų atnaujinimo darbai.

Šių metų gegužės – liepos mėnesiais Gardino gatvėje bus atnaujintas ir gatvių apšvietimas. Jau baigti projektavimo ir derinimo darbai, į gatvę išjudėjo gatvių apšvietimo statybos technika. Darbai pradėti vykdyti nuo Architektų g. Pirmuoju etapu bus atnaujintas apšvietimas iki Gardino g. – Lyros g. žiedo, kur jau yra įrengtas naujas apšvietimas. Antruoju etapu bus pereinama prie atkarpos tarp Lyros g. ir Tilžės g.

Bus vykdomi kasimo darbai, keičiamas požeminis kabelis, atramos, šviestuvai keičiami energiją taupančiais LED. Projekte numatyta, kad naujas apšvietimas bus įrengiamas žaliojoje zonoje, esančioje tarp gatvės važiuojamosios dalies ir pėsčiųjų bei dviratininkų tako, tad naujai įrengtų takų dangos ardyti neprireiks. Senas dažyto metalo atramas pakeis 60 cinkuotų atramų. Bus įrengti 67 gatvės ir 25 pėsčiųjų ir dviratininkų takų apšvietimo LED šviestuvai, atnaujinta apie 2 km apšvietimo linijų.

Darbus planuojame baigti iki liepos vidurio.

Vykdant darbus galimi daliniai eismo ribojimai, būkite atidūs vairuodami.

 

UAB „Šiaulių gatvių apšvietimas“ informacija.

Nuotraukos: UAB „Šiaulių gatvių apšvietimas“