Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Jelgava kviečia į tarptautinį smėlio skulptūrų festivalį!

Šiaulių miesto partnerio Latvijoje – Jelgavos delegacija pakvietė šiauliečius į jau kitą savaitgalį vyksiantį tradicinį vasaros renginį – smėlio skulptūrų festivalį. Šių metų festivalio tema – pasauliniai muzikos hitai. Sėlio skulptūras kurs 17 skulptorių iš devynių šalių.

Šiauliuose surengtoje spaudos konferencijoje apsilankę Jelgavos savivaldybės įstaigos „Kultūra“ vadovas Mintautas Buškevicas ir prodiuseris Gundaras Caunė pakvietė šiauliečius į birželio 10 ir 11 dienomis Jelgavoje, Pastos saloje, vyksiantį 17-ąjį tarptautinį smėlio skulptūrų festivalį SUMMER SIGNS 2023, kuriame 17 skulptorių iš 9 šalių atkartos pasaulio muzikos hitus smėlio mene. Festivalio atidarymo dienomis atvykstančiųjų lauks mylimiausių Latvijos muzikantų koncertai ir turtinga programa šeimoms su vaikais.

Šiemet festivalis suburs skulptorius iš Indonezijos, JAV, Mongolijos, Ispanijos, Nyderlandų, Ukrainos, Estijos, Lietuvos ir Latvijos. Festivalio tema „Pasaulio hitai“ įkvėpė juos smėlio mene išreikšti tokias pasaulinio garso kompozicijas kaip „Hotel California“, „Somewhere over the rainbow“, „No Woman No Cry“, „Take On Me“ ir kt., vizualizuojant pojūčius, kuriuos sukuria mums visiems gerai žinomos dainos. Ambicingiausias smėlio skulptūrų parko meno kūrinys kaip paprastai bus latvių skulptorių Karlio ir Majos Ylių sukurta demonstracinė skulptūra. Juos įkvėpė grupės „The Beatles“ atliekama kompozicija „Yellow Submarine“.

Tačiau mūsų pačių muzikinius hitus, atliekamus mylimų latvių muzikantų, festivalio atidarymo dienomis birželio 10 ir 11 dienomis išgirsime Pastos saloje esančioje koncertų salėje po atviru dangumi „Mītava“. Šeštadienį koncertuos Lauris Reinikis, „Credo“, „De Speakable“, o sekmadienį festivalio lankytojus džiugins „Very Cool People“ ir Paula Saija, grupės „Sudden Lights“ ir „Dzelzs vilks“. Abi dienas Pastos saloje taip pat vyks gausi pramogų programa šeimoms su vaikais – atrakcionai, spektakliai ir perfomansai. Birželio 10 ir 11 dienomis parkas bus atidarytas nuo 10 iki 23 val.

Bilietus į Tarptautinį smėlio skulptūrų festivalį galima įsigyti „Biļešu paradīze“ kasose ir internetu. Bilietų kainos įsigyjant juos iš anksto, t. y. iki birželio 9 dienos, – mažesnės. Bilietas suaugusiam asmeniui – 7 eurai; moksleiviams, studentams, pensininkams ir neįgaliems žmonėms  – 4 eurai, o šeimos bilietą galima įsigyti už 15 eurų.

Įėjimo kaina festivalio metu suaugusiesiems yra 10 eurų; moksleiviams, studentams, pensininkams ir žmonėms su negalia – 5 eurai, o šeimos bilietas – 20 eurų. Vaikams iki 7 metų – įėjimas nemokamas.

Tarptautinį smėlio skulptūrų festivalį Jelgavoje organizuoja Jelgavos miestas ir įstaiga „Kultūra“, bendradarbiaudama su rėmėju AS „Ramirent Baltic“.

 

Pagal Jelgavos miesto savivaldybės įstaigos „Kultūra“ informaciją

Įstaigos „Kultūra“ (K. Hercs, R. Subatovics) ir V. Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis