Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kaip nustatyti gyventojų perspėjimo funkciją mobiliajame telefone

Norėdami nustatyti gyventojų perspėjimo funkciją mobiliajame telefone, turite įsitikinti, ar jūsų telefone įjungta perspėjimo pranešimų priėmimo funkcija. Pateikiame trumpą instrukciją skirtingoms mobiliųjų telefonų operacinėms sistemoms:

  • Telefonuose su „Android“ operacine sistema spauskite „Nustatymai“ – „Saugumas ir pavojus“ – „Belaidžiai nepaprastieji įspėjimai“. Tada įjunkite „Leisti įspėjimus“ ir nepamirškite įjungti jų atskirų lygių – „LT-Alert (2 lygis), „LT-Alert (3 lygis), „LT-Amber“.
  • Telefonuose su „iOS“ operacine sistema spauskite „Nustatymai“, tada pasirinkite „Pranešimai“ pačioje apačioje, rasite tris įspėjimų lygius – „AMBER Alerts“, „Alert Level-2” ir „Alert Level-3“. Visi aktyvuoti mygtukai turi  būti žalios spalvos.

Jeigu turite neišmanųjį telefoną ir esate įsitikinęs, kad telefono nustatymai atlikti teisingai, tačiau perspėjimo pranešimų negaunate arba gaunate tik kartais, tai gali būti dėl to, kad jūsų telefone nustatytas dvitinklis „2G/3G“ (GSM/UMTS) arba „automatinis“ tinklo pasirinkimas. Kadangi beveik visi neišmanieji telefonai perspėjimo pranešimus priima tik 2G (GSM) tinkle, jums reikia pasirinkti 2G (GSM) tinklą. Pranešimus gausite visuomet, ryšio kokybė nenukentės.

Detalesnę informaciją, kaip įsijungti šią funkciją rasite:  https://lt72.lt/telefono-nustatymai-aktyvinti-perspejimo-funkcija-telefonuose-kad-gautumete-perspejimo-pranesimus/

Raginame jau dabar pasidomėti, kaip apsaugoti save ir savo artimuosius, todėl neatidėliokite ir apsilankykite ekstremalioms situacijoms pasirengti skirtoje svetainėje www.lt72.lt.

Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus Civilinės saugos poskyrio informacija