Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kas Miesto koordinavimo skyriaus tikrasis „darbdavys“

Jau kurį laiką Šiaulių mieste veikia skyrius, stebintis eismo situaciją, koordinuojantis viešąją tvarką, viešųjų teritorijų valymą ir priežiūrą, vykdantis viešųjų pastatų energetinio efektyvumo stebėseną, užtikrinantis operatyvų reagavimą į avarines ar ekstremalias situacijas. Šio skyriaus specialistai 2022 metais registravo net 18 150 pranešimų. Taigi su kokiomis problemomis Šiaulių gyventojai pernai susidūrė dažniausiai?

Šiaulių miesto savivaldybės administracija, kartu su Dobelės savivaldybe Latvijoje, įgyvendina projektą „Bendradarbiavimas pasienio regione siekiant užtikrinti saugumą ir viešųjų paslaugų efektyvumą“, (SmartCity, Nr. LLI-499). Projektu siekiama užtikrinti efektyvias ir kokybiškas viešąsias paslaugas Šiauliuose ir Dobelėje, praplečiant miestų vaizdo stebėjimo kamerų tinklą ir įsteigiant miesto koordinavimo centrą Dobelėje.

Šiauliuose projekto įgyvendinimo metu plečiamas vaizdo stebėjimo kamerų tinklas, įsigytos kilnojamos vaizdo kameros, garsiakalbiai kameroms.

Miesto koordinavimo skyrius Šiauliuose veikia nuo 2020 metų pradžios.

Vis daugiau šiauliečių žino, kad apie Šiaulių miesto problemas bet kuriuo paros metu 7 dienas per savaitę gali pranešti nemokamu numeriu 1863. Taip pat galima visad rašyti [email protected]  arba pasinaudoti „Tvarkau miestą“ platforma. Visus šiuos kanalus administruoja Miesto koordinavimo skyriaus (MKS) darbuotojai. Per 2022 m. MKS specialistai dirbo su 18 150 vnt. pranešimų/pažeidimų, iš kurių 7 059 vnt. (38,9 proc.) gauti iš interesantų, 11 091 vnt. (61,1 proc.) nustatyti MKS specialistų. 2021 m. iš interesantų gauti pranešimai sudarė 48,6 proc., o MKS nustatytų pažeidimų / problemų dalis siekė  51,4 proc.
Miestiečiai, akivaizdu, labiausiai mėgsta bendrauti telefonu: 
 
Absoliuti dauguma pažeidimų / problemų nustatyta ties automobilių stovėjimo, sustojimo, eksploatavimo ir kitais KET pažeidimais. Iš visų 2022 m. MKS nustatytų pažeidimų (11 091 vnt.) tokių buvo 9 490 vnt. ir užėmė 86 proc. visų MKS nustatytų trikdžių. 6 756 vnt. pažeidimai nustatyti fizinio tikrinimo metu; 2 734 vnt. – vaizdo stebėjimo kameromis.
 1 183 vnt. vaizdo stebėjimo kameromis nustatytų automobilių stovėjimo, sustojimo, eksploatavimo ir kitų KET pažeidimų buvo nustatyta naudojant vaizdo stebėsenos sistemos analitiką, likusi dalis 1 551 vnt. pažeidimų nustatyta atliekant vaizdo kamerų įrašų žurnalų peržiūrą.
 
Palyginus su 2021 m. MKS specialistai nustatė 36 proc. daugiau miesto infrastruktūros problemų. Taip pat interesantai pateikė 41 proc. daugiau pranešimų apie miesto aplinkos tvarkymo problemas. 29,5 proc. daugiau automobilių stovėjimo ir eksploatavimo pažeidimų, 28 proc. daugiau miesto aplinkos tvarkymo problemų. 
 
2022 m. Beveik nenustatyta su COVID klausimais susijusių problemų, teisės aktų ir taisyklių pažeidimų sumažėjo šeštadaliu. COVID sumažėjimas 2022 m. lėmė 15 proc. sumažėjusį iš interesantų gautų pranešimų skaičių. Jeigu visai neskaičiuotume su COVID susijusių pranešimų, tai kitų tematikų pranešimų 2022 m. iš interesantų gauta beveik 14 proc. daugiau nei 2021 m. 
 
Per trejetą MKS gyvavimo metų gyventojams rūpimos temos irgi nusistovėjo: iš 7 059-ių interesantų pateiktų pranešimų daugiau nei pusę sudarė dvi tematikos: informacinio pobūdžio pranešimai (2 199 vnt.; 31 proc.) ir miesto aplinkos tvarkymo problemos (1 866 vnt.; 26 proc.).
 
Miesto koordinavimo skyriaus atstovai sako, kad labai džiugu turėti atsidavusius savo miestui gyventojus – darbdavius, kurie nėra abejingi miesto problemoms. Šie miesto darbdaviai supa mūsų kasdienybę – tai mūsų kaimynas iš sodo, autobuso vairuotojas, vaiko klasės kuratorius ar prekybos centro pardavėja, kuris pastebi, informuoja, nes TAI SVARBU.
 
Linkime ir toliau būti aktyviais savo miesto gyventojais. Šiauliai šviečia!
Miesto koordinavimo skyriaus informacija