Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

KOP Aviacijos bazei – 30 metų

Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų Aviacijos bazė šiais metais pasitiko gražią sukaktį. Trisdešimtmečio minėjimas vyko ne karinėje aplinkoje, o sakralioje erdvėje. Kolektyvas ir gimtadienio svečiai rinkosi šventovėje, pasiklausyti rimtosios muzikos.

30 metų Aviacijos bazės sukaktis paminėta kiek neįprastoje vietoje – Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčioje. Bazės kariškiams, partneriams ir svečiams padovanotas rimtosios muzikos koncertas – Vilniaus moterų choras VIVA atliko kolektyvo  meno vadovės ir dirigentės Vilijos Mažintaitės 7 dalių mistinę kantatą „Axis Mundi“. Chorui talkino styginių kvartetas, solistai.

Meistriškai derinami muzikiniai sąskambiai ir specialiai šiam pasirodymui kurtos šviesų instaliacijos žiūrovą pakvietė susipažinti su pasaulio sutvėrimo istorija.

Sukakties minėjime dalyvavo Karinių oro pajėgų vadas Dainius Guzas, Šiaulių miesto meras Artūras Visockas kitų Lietuvos kariuomenės dalinių ir NATO karinių junginių atstovai.

Šiek tiek ankščiau Aviacijos bazėje buvo surengta šventinė karių ir darbuotojų rikiuotė. Ceremonijos metu buvo suteikti aukštesni kariniai laipsniai, apdovanoti kariai ir darbuotojai, kurie KAS sistemoje dirba arba tarnauja jau daugiau nei 20 ir 30 metų, kariai paskatinti už aukštus sportinius pasiekimus, apdovanoti padėkomis už pasiekimus tarnyboje.

1992 m. birželio 12 d. pirmą kartą po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo iš Barysių aerodromo į orą pakilo lėktuvas An-2 su Vyčio Kryžiais ant sparnų. Todėl birželio 12 d. yra laikoma Pirmosios Aviacijos bazės įkūrimo diena.

 

Pagal KOP Aviacijos bazės informaciją,

Iliustracijos iš Karinių oro pajėgų Šiaulių Aviacijos bazės feisbuko puslapio

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis