Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Krašto apsaugos ministerija kviečia NVO teikti paraiškas finansavimui gauti

Krašto apsaugos ministerija kviečia nevyriausybines organizacijas savo veikla prisidėti prie krašto apsaugos stiprinimo ir teikti paraiškas savo veiklos programų finansavimui gauti. Nustatytos keturios prioritetinės 2024 metų projektų temos.

„Stiprindami krašto apsaugos sistemos ir visuomenės bendrystę bei sąveiką matome, koks reikšmingas yra nevyriausybinių organizacijų indėlis prisidedant prie valstybės saugumui aktualių darbų. Organizacijos dažnai turi puikių iniciatyvų, siekiame padėti jas įgyvendinti“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Prioritetinės 2024–ųjų metų bendradarbiavimo su nevyriausybinėmis organizacijomis temos:

  1. Visuomenės įgalinimas pilietiniam pasipriešinimui per žinių ir įgūdžių, pilietinės valios ir atsparumo hibridinėms grėsmėms stiprinimą;
  2. Istorinės atminties puoselėjimas: Lietuvai ir krašto apsaugos sistemai reikšmingi įvykiai, asmenybės, jų paminėjimas 2024 metais;
  3. Tarnybos metu sužeistų karių reintegracija, paramos mirusių karių šeimoms ir bendruomeniškumo skatinimas;
  4. Lietuvos diasporos įsitraukimo į pasirengimą valstybės gynimui ir pilietiniam pasipriešinimui stiprinimas.

Nevyriausybinių organizacijų paraiškos dėl projektų finansavimo priimamos iki 2024 m. sausio 25 dienos. Komisija vertins paraiškas ir geriausioms iš jų bus skirtas dalinis finansavimas.

Organizacijos yra kviečiamos aptarti 2024 metų lūkesčius gruodžio 8 d. nuo 11.00 val. vyksiančiame nuotoliniame susitikime su krašto apsaugos viceministru Žilvinu Tomkumi ir kitais Krašto apsaugos ministerijos atstovais. Registruotis į susitikimą galima el. paštu (nurodyti organizacijos pavadinimą ir el. pašto adresą, kuriuo pageidautų gauti prisijungimo nuorodą), taip pat galima iš anksto atsiųsti rūpimus klausimus.

2023 metų konkurse buvo finansuoti keturiasdešimt septyni projektai pilietinio pasipriešinimo ir atsparumo šiuolaikinėms grėsmėms stiprinimo, istorinės atminties puoselėjimo, sužeistų karių reintegracijos, mirusių karių šeimų bendruomeniškumo temomis. Ministerijai parėmus, buvo organizuota „Sužeistų karių savaitė“ traumas patyrusiems Lietuvos ir Ukrainos kariams suburti, jų fizinei ir psichologinei sveikatai gerinti. Įvairiomis formomis: renginių ciklais, vaizdo pasakojimais, filmais ir kitomis iniciatyvomis pagerbtos ryškios istorinės asmenybės ir įvykiai (tarp jų: žvalgė Marcelė Kubiliūtė, Emilija Pliaterytė, generolas Jonas Žemaitis-Vytautas, šaulys ir knygnešys Justinas Vareikis, Šaulių sąjungos įkūrėjas Vladas Pūtvis-Putvinskis, partizanų ryšininkės moterys, „Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos“ reikalais besidarbavusios vienuolės, Didžiosios Kovos apygardos ir Pasvalio apylinkių partizanai, Karklo partizanų desantininkų būrys, Rusijos kariuomenės išvedimu rūpinęsi asmenybės). Paremta vienuolika vaikų ir jaunimo vasaros stovyklų, įvairūs seminarai, mokymai atsparumo dezinformacijai temomis.

Daugiau informacijos apie nevyriausybinių organizacijų veiklos programų finansavimą Krašto apsaugos ministerijos biudžeto lėšomis: https://kam.lt/veiklos-programu-finansavimas/

NVO koordinatorė (vyr. specialistė) Jurgita Vorevičienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas