Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kviečiame dalyvauti kūrybiniame konkurse „Lietuvos narystė ES ir NATO: 20 metų sėkmės“

Skelbiame konkursą visiems kūrybingiems – šeimoms, jauniems, senjorams, bendruomenėms ir visiems, kurie nori kūrybiškai parodyti, ką kiekvienam iš mūsų reiškia „Lietuvos narystė ES ir NATO: 20 metų sėkmės“!

„Pastarieji 20 metų – mūsų valstybės ir kiekvieno iš mūsų sėkmės metai. Narystė ES ir NATO reikšmingai pakeitė ne tik mūsų šalies gerovę, socialinį gyvenimą, atvėrė neišmatuojamas galimybes, bet ir neabejotinai lėmė reikšmingai sustiprėjusį mūsų šalies saugumą, atsparumą išorės grėsmėms. Tad tikrai turime ką švęsti ir kuo pasidžiaugti – turime puikią progą atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjome. 20 metų pasiekimai – tai kasdienio, neretai tylaus ir neakivaizdaus visų Lietuvos žmonių darbo ir pilietiškumo rezultatas, todėl ir ši sukaktis – visų Lietuvos žmonių šventė“, – sako konkurso iniciatorė Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Apie Lietuvos sėkmę kalba skaičiai:

  • auga gyventojų pajamos: vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis nuo 2008 m. buvusių 671,9 Eur 2023 m. pabaigoje pakilo iki 2 018,2 Eur;
  • BVP nuo 2004 m. 1332,6 Eur pakilo daugiau kaip 5 kartus – iki 6777,2 Eur;
  • kyla ir tiesioginės užsienio investicijos Lietuvoje: jei 2004 m. jos tesiekė 4 696,22 mln. Eur, tai 2023 m. III ketv. jos jau siekė 32 693,03 mln. Eur;
  • lietuviai kasmet tampa vis laimingesni: 2023 m. į Pasaulio laimės ataskaitos 20-uką pateko naujokė Lietuva – per pastaruosius šešerius metus Lietuva stabiliai kilo nuo 52 vietos 2017 m. iki 20 vietos naujausiame sąraše.
  • nuo 2004 m. Lietuvoje nuolat vykdomos NATO oro policijos misijos, 2017–2019 m. Rukloje ir Pabradėje dislokuoti batalionai, kuriems vadovauja Vokietija ir JAV, o 2022 m. dėl Rusijos karo Ukrainoje į Lietuvą atsiųsti papildomi JAV pajėgumai, Lietuvai paskirta Vokietijos brigada, atliekami paruošiamieji darbai Vokietijos brigadai priimti.
  • 2004 m. šalyje gyveno 243 tūkst. negalią turinčių asmenų, tačiau dirbo tik 28 tūkst. Tuo tarpu 2023 m. šalyje gyveno 223 tūkst. tokių asmenų, o dirbo – 44,7 tūkst. 2004 m. asmenų su negalia, aprūpintų techninės pagalbos priemonėmis, buvo 14 tūkst., Lietuvoje buvo 243 asmenims su negalia pritaikyti būstai, o 2023 m. priemonėmis aprūpinti 33 tūkst. negalią turinčių asmenų, buvo jau 692 asmenims su negalia pritaikyti būstai.

O kaip ES ir NATO dvidešimtmetis pakeitė Jūsų, Jūsų šeimos ar bendruomenės gyvenimą? Kokia būtų jūsų sėkmės istorija švenčiant narystės ES ir NATO dvidešimtmetį, jūsų palinkėjimai šia proga Lietuvai? Pasidalinkite ja trumpame vaizdo klipe!

Apie ką, kaip ir iki kada vaizdo klipą kurti? Kviečiame sukurti trumpą (iki 30 s.) vaizdo klipą, kuriame atsispindėtų jūsų, jūsų šeimos ar bendruomenės sėkmės istorija, susijusi su Lietuvos narystės ES ir NATO dvidešimtmečiu ar palinkėjimas Lietuvai šia proga.

Video iki balandžio 14 d. atsiųsti vaizdo klipą (nuorodą į jį) elektroniniu paštu .

Kas gali kurti? Dalyvauti kviečiami visi pavieniai asmenys ir komandos.

Kas už tai? 5 kūrybiškiausi vaizdo klipai bus apdovanoti Vyriausybės kanceliarijos įsteigtais prizais.

Detalus Vyriausybės kanceliarijos organizuojamo konkurso aprašymas, reikalavimai vaizdo klipams ir kita informacija teikiama konkurso taisyklėse.

Švęskime narystės ES ir NATO 20-mečio sėkmę kūrybingai!

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas