Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kvietimas teikti paraiškas inovatyvių skaitmeninių sprendimų kūrimui ir testavimui

Sparčiai besivystančios technologijos sudaro naujas galimybes viešojo sektoriaus organizacijoms kurti geriau vartotojų patirtį atliepiančias paslaugas bei veikti lanksčiau ir efektyviau. Inovacijų agentūra kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija kviečia viešojo sektoriaus organizacijas eksperimentuoti skaitmeninių technologijų srityje ir praktiškai, saugioje aplinkoje išbandyti naujų technologijų sukuriamas galimybes.

Gegužės 16 d. paleidžiama nauja priemonė, skirta kurti bei testuoti GovTech (inovatyvios viešojo sektoriaus technologijos) sprendimus. 2023 m. sprendimų kūrimui ir testavimui numatoma skirti iki 962 700 eurų.

Organizacijos, norinčios išbandyti ir savo veikloje pritaikyti inovatyvius skaitmeninius sprendimus, gali gauti finansavimą dviem veikloms: 

  1. Naujų, rinkoje dar neegzistuojančių, sprendimų bandomųjų versijų (prototipų) kūrimas. Šios veiklos įgyvendinimui numatoma skirti iki 53 tūkst. Eur vienam projektui; 
  2. Rinkoje jau egzistuojančių, tačiau Lietuvos viešajame sektoriuje dar nenaudojamų, skaitmeninių sprendimų testavimas. Šiai veiklai numatoma skirti iki 18 150 eurų vienam projektui. 

Į priemonę atrinktų projektų savininkai turės galimybę gauti ekspertų pagalbą bei gilinti savo žinias, reikalingas inovacijų projektų įgyvendinimui. Programos metu vyks mokymai, konsultacijos ir renginiai įvairiomis, su technologijų diegimu susijusiomis temomis: dizaino mąstymas ir orientacija į vartotojus, inovatyvių projektų valdymas ir komunikacija, darbas su rinka bei technologijomis. 

Projektų paraiškas gali teikti visi viešojo sektoriaus subjektai, išskyrus mokslo ir studijų institucijas. Teikiami projektai gali būti iniciuojami bet kurioje viešojo valdymo srityje ir nukreipti į paslaugų ir produktų, vidinių ar išorinių procesų gerinimą, duomenimis grįstų sprendimų kūrimą ar pan. 

Viešojo sektoriaus organizacijos, norinčios kurti arba testuoti inovatyvius skaitmeninius sprendimus, kviečiamos teikti projektų paraiškas iki birželio 12 d. Platesnė informacija apie priemonę pateikiama Inovacijų agentūros tinklapyje paspaudus šią nuorodą. 

Gegužės 23 d. ir 29 d. bus organizuojami informaciniai renginiai skirti priemonės pristatymui.  Renginiai vyks „Microsoft Teams“ platformoje. Norintys dalyvauti renginiuose kviečiami registruotis paspaudus šią nuorodą. 

VšĮ Inovacijų agentūra informacija