Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Legendiniam treneriui Antanui Sireikai – 65-eri!

Šiaulių miesto garbės pilietis, Šiaulių miesto tarybos narys ir krepšinio klubo „Šiauliai“ vyrų komandos treneris Antanas Sireika šiandien švenčia 65-ąjį gimtadienį! Žinomą šiaulietį pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Antanui Sireikai palinkėta jėgų ir entuziazmo pasiekti ir kitą sportinį – 1000 rungtynių – jubiliejų.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasveikino žinomą Lietuvos krepšinio trenerį Antaną Sireiką. Šiuo metu naują sėkmės bangą pagavusią „Šiaulių“ vyrų komandą treniruojantis strategas yra žinomas ypatingomis Lietuvai krepšinio pergalėmis. 2003 metais A. Sireikos vedama Lietuvos krepšinio rinktinė pirmą ir vienintelį kartą po nepriklausomybės atkūrimo tapo Europos čempione! Kiek anksčiau, kai Antanas Sireika dirbo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės antruoju treneriu, 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse Lietuvos krepšininkai iškovojo bronzos medalius.

„Laukdamas Jūsų perskaičiau 2003 metų įrašą Šiaulių miesto garbės piliečių knygoje. Tais metais Jums buvo suteiktas garbės piliečio vardas. Atrodo taip neseniai, o prabėgo jau 18 metų. Šiauliečių vardu nuoširdžiai sveikinu gražios gyvenimo sukakties proga, linkiu prasmingų tikslų, energijos ir atkaklumo siekiant svarbių pergalių sporto aikštelėje. Asmeniniame gyvenime lai netrūksta nepamirštamų dienų ir tikrų draugų“, –  linkėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Savivaldybės vadovas treneriui įteikė simbolinę dovaną, žinomo menininko, kuris, beje, yra ir A. Sireikos bendraamžis, Petro Rakštiko skulptūrėlę. 

„Paukštis vaizduoja asmenybę, kurios būna visos skirtingos ir dar gyvenime vaidina bent po keletą vaidmenų. Tie vaidmenys turi savo veidus, todėl ir ant skulptūrėlių, jas pavarčius rankose, galima pamatyti ne vieną veidą. Bet daugelį tų paukščių-asmenybių vienija įspaustas saulės simbolis – apskritimas, todėl  paukščiai skrenda ir apsigyvena pas Saulės miesto žmones“, –  apie savo kūrinius yra sakęs skulptorius, dailininkas ir rašytojas Petras Rakštikas.

Antanas Sireika, apžiūrėjęs dovanotą meno kūrinį pasidžiaugė, kad jo paukštis tupi ant krepšinio kamuolį labai primenančio objekto.

Legendinį krepšinio trenerį pasveikino ir kitas Šiaulių miesto garbės pilietis, Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Įteikdamas saldžią dovaną E. Bartulis linkėjo geros sveikatos ir jėgų laukiant ir sportinio gyvenimo jubiliejaus – 1000-ųjų treniruojamos komandos rungtynių. Antanas Sireika prasitarė, kad per 43 metus trunkančią trenerio karjerą jo komandos yra sužaidę per 800 įvairaus lygio rungtynių. 1000 varžybų ribą gal būt pavyktų pasiekti dar per keletą darbo metų. 

Treneris A. Sireika pasidžiaugė, kad bene didžiausia dovana jau šio gimtadienio proga – galimybė susitikti su 7 mėnesių anūku, kurį dėl karantino apribojimų pamatė pirmą kartą.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos