Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Lenktynės „Pasirink ir judėk!“ įvyko!

Rugsėjo 22 d. yra tarptautinė diena be automobilio. Šiais metais UAB „Busturas“  nusprendė ją pasitikti kiek kitaip. Visą dieną autobusais Šiaulių mieste keleiviai galėjo važiuoti nemokamai, taip skatinant juos išbandyti viešąjį transportą ir pamatyti jo privalumus. Taip pat vyko lenktynės „Pasirink ir judėk!, kurių metu buvo siekta išsiaiškinti, kuria transporto priemone Šiauliuose judėti galima greičiausiai. Padėti tai padaryti pakvietėme visiems puikiai žinomus šiauliečius:
  • Bėgo - Remalda Kergytė Dauskurdienė (Olimpietė, daugkartinė Lietuvos čempionė).
  • Elektriniu paspirtuku važiavo - Aurimas Lankas (2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas, „Ebitum“ kredito unijos vadovas, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys).
  • Dviračiu važiavo - Andrius Norkus (Regbio klubo "BaltRex-Šiauliai" fizinio rengimo treneris, "Energy Gym" klubo asmeninis treneris, mokymų sporto ir sveikatingumo tema lektorius).
  • Autobusu važiavo - Vytautas Kabaila (Šiaulių miesto savivaldybės gyventojų asociacijos "Visuomeninės iniciatyvos" vadovas).
  • Lengvuoju automobiliu važiavo - Irmantas Kukulskis (Lietuvos regbio federacijos prezidentas, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys).

Lenktynių dalyviai nepabijojo žvarbaus rudeniško oro ir su šypsenomis veide rinkosi į lenktynių starto vietą. Visi pajudėjo nuo PC „Akropolis“ ir kupini azarto judėjo finišo link. Numatytas finišas – Prisikėlimo aikštėje. Praėjus vos 12 min. pirmasis finišo liniją kirto paspirtuku važiavęs A. Lankas.

Gal jis tvirčiau jaučiasi sėdėdamas valtyje ir laikydamas irklą, tačiau sportininko dvasia bei užsispyrimas padėjo ir važiuojant paspirtuku. Jo įkandin netrukus atrūko ir dviračiu važiavęs A. Norkus, jis trasą įveikė per 13 min. Kaip pats Andrius juokavo, jam koją pakišo ištvermės stoka, per didelis tempas pradžioje ir raudoni šviesoforo signalai.

Tračias liko lengvuoju automobiliu važiavęs I. Kukulskis, kuris nuo dviračio atsiliko tik 30 s. Ties distancijos viduriu Irmantas pirmavo, tačiau kamščiai pakišo koją.

Už 19 minučių nuo starto pradžios atvyko V. Kabaila, kuris važiavo autobusu. Pasak Vytauto, tai jam kasdienis keliavimo būdas, kuris yra ir patogus, ir pakankamai greitas.

O per 21 minutę distanciją įveikė bėgikė R. Kergytė, kuri sulaukė daugiausiai ovacijų bei pagyrimų. Pati Remalda buvo nusiteikusi, kad pirma tikrai nebus, tačiau sau kėlė tikslą palikti kuo mažesnį atotrūkį nuo kitų transporto priemonių.

Kadangi vieni pagrindinių mūsų keleivių yra moksleiviai, dar prieš šią šventę kvietėme mokinius dalyvauti piešinių konkurse „Pasirink ir judėk!”. Sulaukėme įvairių piešinių su mokinių idėjomis kaip jie juda Šiauliuose. Išrinkome tris mums labiausiai patikusius ir jų autorius pasikvietėme į šventę, kurios metu įteikėme dovanėles ir padėkojome už gražius darbus. Laureatais tapo Manfredas Augys, Selena Mikšytė ir Beata Vaičikauskaitė. Artimiausiu metu piešinius įkelsime ir į savo Facebook paskyrą bei pakviesime visus balsuoti. Tris daugiausiai „patiktukų“ sulaukusius priešinius taip pat apdovanosime.

Gera nuotaika nedingo ir po finišo. Nepriklausomai nuo užimtos vietos, visi buvo smagūs bei dalinosi įspūdžiais. Visus susirinkusius pasveikino įmonės direktorius Vaidas Seirackas bei Šiaulių miesto mero pavaduotojas Egidijus Elijošius.

Dėkojame dalyviams, kurie sutiko sudalyvauti mūsų rengiamose lenktynėse ir padėjo įrodyti, kad Šiauliai yra miestas, kuriame gera gyventi ir judėti. Šio renginio pagrindinis tikslas buvo atkreipti visų dėmesį į galimus keliavimo būdus mieste, parodyti, kad smagiai, greitai ir saugiai galima judėti ne vien automobiliu. Taip pat tariame ačiū Šiaulių miesto savivaldybei bei įmonėms, kurios prisidėjo prie renginio savo produkcija ar paslaugomis: UAB „Rūta“, UAB „Baldingas“, UAB „Master idea“ bei Šiaulių televizija. Tikime, kad tai ne paskutinis toks renginys, o kitąmet planuojame prijungti daugiau dalyvių ir įvairesnių transporto priemonių.

  UAB „Busturas“ informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos