Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Lietuvos įstojimo į NATO aljansą 20-mečiui paminėti skirti renginiai

2004 m. kovo 29 d. Lietuva tapo visateise NATO nare. Tą pačia dieną Šiauliuose nusileidę Belgijos karališkųjų karinių oro pajėgų naikintuvai „F-16“ pradėjo vykdyti NATO oro policijos misiją. Prie ES Lietuva prisijungė 2004 m. gegužės 1 d. Ant lietuviškų pasų atsirado užrašas „Europos Sąjunga“. Narystė NATO ir ES iš esmės pakeitė šimtmečius Lietuvos likimą lėmusias istorines ir geopolitines sąlygas, taip pat ir mūsų savivoką, – suprantame, kad Lietuvos narystė šiose organizacijose yra mūsų saugumo ir augimo garantas, taip pat ir atsakomybė patiems bei kartu su sąjungininkais priimti ir įgyvendinti sprendimus dėl nacionalinio ir kolektyvinio saugumo užtikrinimo, ekonominės gerovės. Šiandien daugiau nei trisdešimt sąjungininkų ir partnerių yra suinteresuoti Lietuvos politiniu ir ekonominiu stabilumu bei geopolitiniu saugumu, o Lietuva kartu su sąjungininkais ir partneriais prisideda prie šių itin svarbių euroatlantinės erdvės tikslų įgyvendinimo.

Kovo 26 d.

11.00 val.  Kario profesijos pristatymas su NATO oro policijos kariais

Renginio metu Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus atstovai pristatys kario profesiją ir papasakos apie galimus tarnybos būdus, karjeros perspektyvas kariuomenėje bei socialines garantijas, o Krašto apsaugos savanorių pajėgų 6-osios rinktinės atstovai pristatys ginklų ir ekipuotės ekspoziciją. Dalis renginio vyks anglų kalba. Renginys nemokamas. Dalyvių prašoma užpildyti registraciją: https://rb.gy/lzrskw

Partneriai – Karinių oro pajėgų Šiaulių aviacijos bazė, Šiaulių regioninis Karo prievolės ir komplektavimo skyrius, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinė.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Konferencijų salė

Org. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka

 

Kovo 29 d.

18.00 val. Koncertas, skirtas Lietuvos įstojimo į NATO aljansą 20-mečiui

Dalyvauja: Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga), Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos mokiniai. Koncertas nemokamas. Organizatorius – Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“.

Partnerės: Šiaulių 1-oji muzikos mokykla, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Konferencijų salė (Aušros al. 62)

Org. Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“

 

Balandžio 13 d.

Bėgimas kilimo – tūpimo taku „Runway Run‘24“

Runway Run‘24 - tai unikalus, vienintelis toks Lietuvoje bėgimas kilimo – tūpimo taku, kuriuo kyla ir leidžiasi Lietuvos Karinių oro pajėgų orlaiviai kartu su NATO Baltijos šalių oro policijos misiją vykdančiais sąjungininkų naikintuvais. Šio bėgimo tikslas priminti, kad esame stipriausio karinio aljanso NATO dalimi jau 20 metų skaičiuojant nuo kovo 29 d.

Karinių oro pajėgų Šiaulių Aviacijos bazė,  Lakūnų g. 3

Org. Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė

 

Balandžio 21 d.

12.00 val. Ekskursija Lietuvos įstojimo į NATO 20-mečiui paminėti ,,Stipresnė už kalavijo plieną“

Reikalinga išankstinė registracija arba  tel. +370 41 523 110

Org. Šiaulių turizmo informacijos centras

 

Balandžio mėn.

Edukaciniai komiksų kūrimo užsiėmimai 9–10 kl. mokiniams „NATO: drauge mes stiprūs!“. Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka, „Saulės“ filialas (K. Korsako g. 10). Nemokamas. Rimantė Filipavičienė, tel. (8 41) 52 49 96,  

 

Kultūros skyriaus informacija.