Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Meras aplankė vieną daugiabutį – tokių mieste nedaug

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas apsilankė K. Korsako gatvės 37 name. Šis namas ypatingas tuo, kad jo bendrija yra pasirūpinusi priešgaisrinėmis sistemomis, taip užtikrindama, jog kilus gaisrui gyventojai turėtų galimybę apsaugoti save ir kitus.  

Vasarą Šiauliuose kilęs didelis gaisras nusinešė trijų žmonių gyvybes, neseniai Vilniuje dėl sprogimo ir liepsnų be pastogės liko daugiabučio gyventojai. Pasikartojančios tragedijos vis primena kaip svarbu pasirūpinti, jog tinkamai veiktų priešgaisrinės sistemos, kurios gali padėti išvengti didelės žalos nelaimės metu ir išsaugoti žmonių gyvybes. Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkė Regina Bartkutė sako, kad daugelyje daugiabučių, administratoriai, deja, nėra tinkamai pasirūpinę gyventojų saugumu.

Šiauliuose yra vos keletas daugiaaukščių gyvenamųjų namų, kuriuose priešgaisrinėms priemonėms skiriamas rimtesnis dėmesys. Šiaulių miesto meras Artūras Visockas apsilankė daugiabutyje, kuriame bendrija per keletą metų šioje srityje pasiekė didesnę pažangą.

Prie K. Korsako 37 namo merą pasitiko šios bendrijos pirmininkas Kęstutis Pauliukevičius, kuris papasakojo apie pastate įrengtas priešgaisrines sistemas. Vienos jų signalizuotų gyventojams apie esamą pavojų, kitos padėtų gesinant ugnį ar užtikrintų saugią evakuaciją. Namo bendrijos pirmininkas sako, kad priešgaisrinio saugumo užtikrinimui nereikėjo ypatingų investicijų, tiesiog teko skirti tam laiko ir nuosekliai darbuotis, kartas nuo karto pasitariant su specialistais.

Kęstutis Pauliukevičius atnaujino ir nuolat prižiūri senąsias vandens tiekimo sistemas, visuose aukštuose esančius gesinimui skirtus vandens čiaupus. Jo rūpesčiu sutvarkytos ir darbui paruoštos dūmų ištraukimo sistemos, kurios užtikrina, jog kilus gaisrui gyventojai galėtų saugiai evakuotis iš pastato. Taip pat visose bendrose patalpose buvo įrengti dūmų detektoriai, kurie informuoja saugos tarnybą apie esamą pavojų.

Artimiausiu metu taip pat numatoma visuose aukštuose pastatyti gesintuvus, taip pat galvojama, kaip automatizuoti senąsias gaisro gesinimo sistemas. Pirmininkas sako nuolat raginantis gyventojus įsirengti ir prižiūrėti butuose esančius dūmų detektorius, o nepasiturintiems gyventojams dūmų detektoriai nuperkami bendrijos lėšomis.

„Reikia nuolat ieškoti būdų kaip atkreipti šiauliečių dėmesį į tai, jog privaloma pasirūpinti saugumo priemonėmis, kad būtų užkirstas kelias pražūtingiems gaisrams. Iš ugniagesių sužinojus apie daugiabutį, kuriame gyventojai gali jaustis saugesniais, labai norėjosi pamatyti, kaip tai yra padaryta. Kaip matome čia, tai nėra nei labai sudėtinga, nei labai brangu. Tokią praktiką galėtų pritaikyti ir kiti daugiabučių administratoriai“, – kalbėjo Šiaulių meras.

Artūras Visockas padėkojo K. Korsako 37 namo bendrijos pirmininkui Kęstučiui Pauliukevičiui už iniciatyvumą ir gražų pavyzdį bei palinkėjo toliau sėkmingai tobulinti priešgaisrines sistemas, rūpintis gyventojų saugumu ir gerove.   

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis