Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Meras pasveikino naudingiausią LKL žaidėją

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasveikino puikiai krepšinio komandoje „Šiauliai“ debiutavusį įžaidėją iš Islandijos Elvarą Fridrikssoną, kuris ne tik svariai prisidėjo prie komandos pergalių šiame LKL sezone, bet dar sugebėjo tapti ir naudingiausiu pirmenybių žaidėju.  Miesto meras žinomo islando paprašė labai rimtai apsvarstyti galimybę ir kitą sezoną likti „Šiauliuose“, nes komanda puoselėja ambicingus planus.

Šiaulių miesto meras susitiko su krepšinio klubo „Šiauliai“ vyrų komandos vyriausiuoju treneriu Antanu Sireika ir komandos lyderiu islandu Elvaru Fridrikssonu. Savivaldybės vadovas padėkojo „Šiaulių“ įžaidėjui už puikų pasirodymą LKL sezone, už žaidimą ir pastangas, kurios stipriai prisidėjo prie komandos pergalių. Pagal rezultatyvumą ir rezultatyvius perdavimus islandas išsiskyrė ne tik savo komandoje, bet tapo viso čempionato žvaigžde. Būtent Elvarui Fridrikssonui atiteko „Betsafe-LKL“ 2020-2021 m. reguliariojo sezono naudingiausiojo žaidėjo titulas.

„Šis iš pažiūros paprastas vaikinas krepšinio aikštelėje kuria tikrus stebuklus. Visiems šiauliečiams, kurie myli ir palaiko mūsų komandą, Elvaro žaidimas ir jo pasiekimai yra tikrai labai svarbūs. „Šiauliai“ kitam sezonui norėtų grįžti į prizininkų trejetuką ir labai svarbu turėti tvirtą komandos branduolį, kurį sudarytų patyrę žaidėjai. Elvarą Fridrikssoną kviečiame būti to komandos sugrįžimo į lygos viršūnę dalimi. Neabejoju, kad teigiamas sprendimas labai pradžiugintų visus Šiaulių sporto gerbėjus, užtikrintų dar didesnį rėmėjų palaikymą“, – kalbėjo Artūras Visockas.

„Islandija buvo pirma šalis, kuri pripažino Lietuvos nepriklausomybę, tai rodo, kad islandai yra drąsūs ir nebijo stoti už idėją. „Šiauliai“ 9 metus iš eilės buvo LKL bronzos laimėtojais. Manau, kad kaip žaidėjui, Elvarui, jei jis liktų mūsų komandoje, būtų galimybė imtis lyderystės ir pademonstruoti kovotojo charakterį kartu grąžinant „Šiaulius“ į elitinių Lietuvos komandų gretas. Ši bendrystė būtų labai svarbi abiem pusėms. Tai tarsi papildomas garantas Šiaulių krepšiniui ir naujas sportinės karjeros laiptelis pačiam Elvarui“, – sakė Antanas Sireika.

„Esu dėkingas Šiauliams, kad manimi patikėjo ir pakvietė. Žaisti tokioje krepšinio valstybėje kaip Lietuva, tikrai yra didelė garbė. Šiauliuose daug ko išmokau, čia turėjau galimybę atskleisti savo gebėjimus. Neslėpsiu, tikrai turiu naujų patrauklių pasiūlymų, tačiau mielai ir toliau likčiau krepšinio klube „Šiauliai“, žinoma, tam reikia, kad mano agentas galėtų suderinti naujo kontrakto sąlygas“, – teigė per sezoną išgarsėjęs „Šiaulių“ islandas Elvaras Fridrikssonas.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija, V. Lebedžio nuotraukos