Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Miestui pristatyta 10 naujų autobusų!

Šiandien miestui buvo iškilmingai pristatyta 10 naujų MAN „Lion‘s City“ žemagrindžių (angl. „low floor“) vienaaukščių miesto tipo hibridinių autobusų, naudojančių suslėgtąsias gamtines dujas ir elekros energiją.

Siekiame tapti dažniausiu važiuojančių žmonių pasirinkimu mieste. Vienas iš geriausių būdų tai pasiekti yra švarūs, saugūs, visiems prieinami ir aplinkai palankūs autobusai.

Svarbu ir tai, kad miesto vadovų, visuomenės atstovų ir įmonės vadovų lūkesčiai sutampa ir visi žvelgiame viena kryptimi. Nuolat jausdami miesto mero Artūro Visocko palaikymą ir aiškų siekį tapti kiek įmanoma ekologiškesni ir toliau sieksime užsibrėžtų tikslų. O šiandieninis rezultatas –  šie 10 naujutėlaičių autobusų.

Autobusų pirkimas nėra tokia jau paprasta procedūra, kokia ji gali pasirodyti iš šalies. Šiandien, džiaugdamiesi šiais naujais hibridiniais autobusais, prisimename, kiek pastangų bei darbo buvo įdėta, kad jie pasiektų Šiaulių gatves. Viskas prasidėjo dar 2021 m. vasarą. Tuomet sekė Šiaulių miesto savivaldybės tarybos pritarimas atnaujinti autobusų parką. Ir jau 2022 m. sausio mėnesį su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) buvo pasirašyta sutartis. Šia sutartimi APVA įsipareigojo sutartyje numatytomis sąlygomis UAB „Busturas“ skirti 1 375 000 Eur subsidiją naujiems autobusams pirkti, o UAB „Busturas“ lėšos sudarė 1 624 000 Eur.

UAB „Busturas“ vadovas Vaidas Seirackas pristatymo metu džiaugėsi, kad miesto keleiviams galėsime pasiūlyti dar kokybiškesnę bei komfortiškesnę paslaugą. Taip pat išreiškė pasididžiavimą, nes projektas buvo parašytas pačių įmonės darbuotojų, jie nuoširdžiai dėjo visas pastangas, kad parama būtų gauta.

Renginyje sveikinimo žodį tarė Šiaulių miesto vicemeras Justinas Švėgžda, UAB „Adampolis“ atstovas Vytautas Keršis. Autobusus palaimino ir saugaus kelio palinkėjo Vyskupas Eugenijus Bartulis.

Viešojo transporto patrauklumo gerinimas yra įmonės prioritetas, todėl su nekantrumu laukėme šių naujutėlaičių autobusų, kurie ne tik papuoš mūsų miesto gatves, bet ir pagerins teikiamos paslaugos kokybę, bus palankūs aplinkai.

Busturas informacija.

Alainos Štreimikytės nuotr.