Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Mokėjimo pranešimai už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą Šiaulių miesto gyventojams

Šiaulių miesto gyventojus vasario viduryje pasiekė mokėjimo pranešimai už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą. Vietinės rinkliavos administratorius (VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras) primena, kad vietinę rinkliavą už atliekų tvarkymą galima sumokėti kartą per metus (iš karto už 12 mėnesių) arba dalimis (ketvirčiais). Pirmasis mokėjimas turi būti atliktas iki šių metų kovo 31 d. Mokėjimo terminai nurodomi mokėjimo pranešime.

Sumokėjimo tvarka

Apskaičiuotas mokėtinas sumas galite sumokėti:

  • Pervedant mokėtiną sumą į VšĮ ,,Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras“ surenkamąją sąskaitą: LT824010044200521438, Luminor Bank AS Lietuvos skyrius. 
  • UAB ,,Viena sąskaita“.
  • Grynaisiais pinigais atsiskaityti galima prekybos tinklo „Maxima“ kasose, Lietuvos pašto skyriuose, loterijos „Perlas“ terminaluose, „Lietuvos spauda“ kioskuose, ,,Swedbank“ AB, AB ,,SEB“ bankas.

Svarbu: vykdant mokėjimą, mokėjimo paskirtyje arba laukelyje „Kliento kodas gavėjo informacinėje sistemoje“, prašome nepamiršti nurodyti mokėtojo kodą.

Dvinarė mokėjimo sistema

Mokėjimo pranešime atsispindi dvinarė mokėjimo sistema, kurią sudaro pastovioji ir kintamoji įmokos dalys. Pastovioji įmokos dalis yra vietinės rinkliavos dedamoji, padengianti atliekų turėtojui tenkančią regiono su komunalinių atliekų tvarkymu susijusių būtinųjų sąnaudų dalį, kuri nepriklauso nuo komunalinių atliekų kiekio. Kintamoji įmokos dalis – vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą dedamoji, priklausanti nuo nekilnojamo turto objekte susidarančių atliekų kiekio. Dvinarė vietinė rinkliava yra taikoma tik už mišrių komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą, o pakuočių atliekos yra  surenkamos nemokamai, šį srautą finansuoja gamintojų-importuotojų organizacijos. Surenkama vietinė rinkliava leidžia plėtoti atliekų tvarkymo sistemą ir užtikrina saugų atliekų surinkimo ir tvarkymo sistemos funkcionavimą.

Negavau mokėjimo pranešimo

Pasitaiko atvejų, kuomet išsiųsti mokėjimo pranešimai grįžta atgal arba nepasiekia adresato, nurodžius neteisingą adresą arba nebenaudojamą el. pašto adresą. Norime atkreipti dėmesį, kad pagal Pašto įstatyme numatytus reikalavimus, pašto teikėjai nepalieka korespondencijos netvarkingose pašto dėžutėse, todėl siekiant išvengti nesusipratimų, gyventojai turi pasirūpinti, kad jų pašto dėžutės būtų tvarkingos arba pasirinkti mokėjimo pranešimus gauti tik elektroniniu paštu, kuriuo aktyviai naudojasi, o pasikeitus jam, apie tai informuoti. Mokėjimo pranešimai visus mokėtojus turėtų pasiekti iki kovo mėnesio vidurio, todėl negavus mokėjimo pranešimo, prašome kreiptis į vietinės rinkliavos administratorių.

Neteisinga informacija mokėjimo pranešime

Jei mokėjimo pranešime nurodyta informacija yra pasikeitusi ar neteisinga, prašome apie tai nedelsiant informuoti vietinės rinkliavos administratorių  el. paštu, skambinti tel. 841 421 599 arba atvykti į Jūsų gyvenamojoje vietoje veikiantį vietinės rinkliavos administravimo padalinį. Individualių valdų gyventojų prašome  atkreipti dėmesį į tai, ar mokėjimo pranešime nurodytas mišrių komunalinių (buitinių) atliekų konteinerio identifikacijos numeris sutampa su Jūsų turimo konteinerio numeriu.

Šiaulių m. klientų aptarnavimas

Adresas: Pramonės g. 15-71, Šiauliai

Darbo laikas: I-IV 8.00-17.00, V 08.00-15.45

El. paštas: [email protected]

Papildomas 1 Eur mokėjimas - kaip išvengti

Primename, kad nuo  2023 m. sausio 1 d. Šiaulių miesto vietinės rinkliavos už atliekų surinkimą ir tvarkymą mokėtojams popierinio mokėjimo pranešimo siuntimas kainuoja 1 Eur. Išimtis taikoma gyvenamųjų būstų savininkams, kurių amžius yra 65 ir daugiau metų. Jiems popierinis dokumentas bus siunčiamas nemokamai.

Gyventojai pageidaujantys mokėjimo pranešimus gauti el. paštu, gali kreiptis aukščiau nurodytu el. paštu arba tel. 841 421 599.

Rinkitės aplinką tausojantį mokėjimo pranešimų pristatymo būdą, kuris mažina popieriaus sunaudojimą ir padeda sutaupyti.

VšĮ "Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro" informacija

Miesto ūkio ir aplinkos skyrius