Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Muziejus ant ratų aplankė Globos namuose gyvenančius senelius

Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose netrūksta įdomių veiklų ir svečių, tačiau sveikatos problemų turintys senjorai ilgisi kultūrinio gyvenimo. Senelius, neturinčius galimybės lankytis kultūrinėse Šiaulių vietose bei renginiuose dėl sveikatos būklės, šį kartą aplankė populiaraus miesto muziejaus ekspozicija.

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenė sulaukė ypatingų svečių - UAB „Extra Services“ darbuotojų atstovų, kurie atvyko su tikslu pasidalinti šventine šiluma ir paįvairinti bendruomenės įprastą dienos rutiną.

Kadangi įmonė keli metai iš eilės skiria dėmesį socialiai atsakingo verslo vykdymui ir ieško būdų prisidėti prie miesto kultūros skatinimo, šiais metais pristatė naują projektą – Telefonijos muziejus ant ratų!

UAB „Extra Services“ direktorė Lina Zaboras ir muziejaus vadovė Dalia Urbonienė Globos namų bendruomenei pristatė telefono aparato ir Telefonijos muziejaus istoriją, bei virtualiai senjorus supažindino su muziejaus ekspozicijomis. Senjorai buvo supažindinti su pačiais įdomiausiais ir unikaliausiais eksponatais - obuolio, batelio, lūpų, katino, gyvatės ir kitokių formų telefonų aparatais, naudojimosi subtilybėmis bei faktais.

Visi dalyviai vieningai teigė, niekada nematę tokių įdomių ir spalvingų įrenginių, tad aktyviai jais bandė naudotis. Vizitas dalyviams suteikė gerų emocijų, puikią nuotaiką, o kartu ir gerą savijautą.

Lina Zaboras seneliams pasakojo, apie XX a. pastatą Šiaulių miesto širdyje, kuriame yra įsikūręs Telefonijos muziejus ir jo istoriją. Dalinosi žiniomis apie jo išskirtinumą ir ilgaamžiškumą. Tai yra vienas iš nedaugelio iki šių dienų išlikusių istorinių miesto pastatų (1907-1908 m.) – kultūrinis paveldas, kuriame anksčiau veikė bankas, o prieš tai buvo miesto iždinė. 2015 metais šiame pastate įsikūrė įmonė UAB „Extra Services“ teikianti telekomunikacijų paslaugas. 2019 m. įmonė savo iniciatyva įsteigė Telefonijos muziejų ir banko ekspoziciją. Įmonė nuolatos skiria dėmesį ne tik savo darbuotojų gerovei kurti ir gerinti, tačiau ir ieško resursų prisidėti prie Šiaulių miesto garsinimo, bendruomenės kūrimo, bei kultūros plėtimo.

Šiaulių miesto savivaldybės Globos namų bendruomenės nariai džiaugiasi turėję galimybę pabendrauti ir praplėsti akiratį.

Nuoširdžiai dėkojame UAB „Extra Services“ komandai už kalėdines dovanas Globos namų senjorams ir neįkainojamą patirtį – galimybę apsilankyti muziejuje neišėjus iš namų.

 

 

 

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų informacija ir nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis