Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pagerbti Šiaulių miesto medicinos darbuotojai

Artėjant Medicinos darbuotojų dienai Šiaulių miesto savivaldybėje pagerbti nusipelnę miesto sveikatos priežiūros įstaigų atstovai. Dešimčiai įvairių sričių medikų įteiktos Šiaulių mero padėkos ir simbolinės dovanėlės. Artėjančios šventės proga A. Visockas perdavė sveikinimus visiems mieste dirbantiems medikams.

Kasmet artėjant balandžio 27 dienai mieste pagerbiami medicinos darbuotojai. Vyksta renginiai sveikatos priežiūros įstaigose, jų darbuotojai sulaukia apdovanojimų ir padėkų. Šį kartą padėkos popietė surengta Šiaulių miesto savivaldybėje, į ją pakviesti atstovai iš visų pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų: Šiaulių centro poliklinikos, Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC), Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centro, Šiaulių reabilitacijos centro ir Šiaulių miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro. 

„Dažniausiai tai ar žmogus sirgs, ar ne, o jei sirgs, kaip jam seksis įveikti ligą, priklauso nuo medikų. Šventės proga čia esantiems ir visiems įvairiose įstaigose besidarbuojantiems medikams linkiu ištvermės ir geležinės sveikatos. Tegul jūsų pacientai būna kuo sveikesni arba kuo greičiau sustiprėja. Jūs pasirinkote Šiaulius ir kantriai dirbate savo darbą labai atsakingoje srityje. Daug prisidedate prie to, kad Šiauliai yra labiausiai augantis miestas Lietuvoje“, – kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šventinio susitikimo metu aptartos ir medicinos srities aktualijos. Kalbėta apie naujų medicinos darbuotojų pritraukimo iššūkius, šioje srityje pasigendama valstybės strategijos. Sveikatos priežiūros įstaigų vadovai pasidžiaugė, kad šiuo metu situaciją padeda suvaldyti Savivaldybės numatytos finansinės skatinimo priemonės į mūsų miestą atvykstantiems dirbti medikams.

Meras taip pat akcentavo, kad savivaldybės ar valstybės sveikatos priežiūros įstaigos turi stiprėti ir teikti kuo kokybiškesnes paslaugas, jos turi būti prieinamos visiems gyventojams. Savivaldybės vadovas atkreipė dėmesį ir į sveikos gyvensenos svarbą.

„Šiuo metu mūsų sveikatos priežiūros sistema dar veikia ne visai teisingai, turėtume daugiau dėmesio skirti ligų prevencijai, tada gydytojams tektų mažesni krūviai. Tikiuosi, bendromis visų mūsų ir visuomenės pastangomis, tai pavyks pakeisti. Savivaldoje taip pat stengiamės ir rengiame projektus, kurie skatintų gyventojus kuo daugiau laiko praleisti aktyviai – parkuose, skveruose, aktyvaus laisvalaikio zonose, dviračių takuose, sporto kompleksuose. Taigi ir medicinos darbuotojų prašau, tais atvejais, kai matysite, kad pacientui galėtų pagelbėti aktyvesnis gyvenimo būdas – būtinai tą ir rekomenduokite. Turime skatinti žmones judėti“, – sakė A. Visockas.

Šiaulių meras Artūras Visockas padėkas įteikė:

Šiaulių centro poliklinikos burnos chirurgui Edmundui Bugarevičiui ir šeimos gydytojai Audronei Jakutienei, Dainų PSPC šeimos gydytojai Irenai Vidai Sakalienei ir vaikų ligų gydytojai Reginai Antaninai Andriulienei, Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centro vidaus ligų gydytojai Birutei Blynaitei ir vyresniajai slaugytojai Vilmai Šimulienei, Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistei Agnei Minickaitei ir visuomenės sveikatos specialistui Tomui Katkui, Šiaulių reabilitacijos centro bendrosios praktikos slaugytojai Onai Žymantienei ir ergoterapeutui Andriui Kalveliui.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis