Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pagerėjus sąlygoms sporto bazėje – aukštas pasiekimas pasaulio čempionate

Atnaujinta Šiaulių irklavimo infrastruktūra ir nuoširdus trenerių darbas davė ilgai lauktus pasiekimus. Šiaulietis irkluotojas pasaulio jaunimo irklavimo čempionate pademonstravo puikius rezultatus ir iškovojo aukštą poziciją.

Karštą ketvirtadienio popietę Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas pasilankė Šiaulių sporto centro „Atžalynas“ irklavimo bazėje. Vizito metu buvo pasveikintas Saulius Aušbikavičius, kuris prieš savaitę Italijoje Varezės mieste vykusiame pasaulio U-23 irklavimo čempionate užėmė itin aukštą 6 vietą.

Šiaulietis, buvęs Šiaulių sporto gimnazijos atletas, čempionate irklavo porinę keturvietę valtį su dar trimis tautiečiais. Porinė keturvietė valtis – kai kiekvienas irkluotojas iriasi dviem irklais. Vaikinai irklavo olimpinį 2000 m nuotolį. Šis pasiekimas buvo labai ilgai lauktas ir atleto treneriui Aliui Striškai, dirbančiam nuo 1978-ųjų. Tokios aukštos pozicijos tarptautinėse varžybose dar nebuvo pasiekęs nei vienas trenerio auklėtinis.

2019 m. įvykdyti Šiaulių irklavimo bazės statybos I etapo darbai – pastatytas naujas valčių laikymo elingas. Tuometinis LR Kūno kultūros ir sporto departamentas iš dalies prisėdėjo prie šio projekto įgyvendinimo.

Šiaulių meras Artūras Visockas pasidžiaugė, kad bendros Šiaulių miesto savivaldybės ir valstybės institucijų pastangos ir tikslingos investicijos į sporto infrastruktūrą pagaliau brandina vaisius, kuriais gali didžiuotis ne tik Šiaulių, bet ir visos šalies  gyventojai.

Savivaldybės vadovas palinkėjo irklavimo bazės kolektyvui sėkmės tebevykstančiame sezone ir vidinės motyvacijos, kuri skatintų siekti dar aukštesnių pozicijų bei išsvajoto kelialapio į olimpines žaidynes.

Sporto skyriaus informacija

nuotraukų autorius Vitalis Lebedis