Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasveikinta boksininkė Gabrielė Sinickaitė ir jos treneris Gražvydas Šalkauskas

Šiaulių sporto centre „Dubysa“ pasveikinta Europos jaunių bokso čempionato prizininkė Gabrielė Sinickaitė ir jos treneris Gražvydas Šalkauskas. Sporto skyriaus atstovės Lina Janauskienė ir Indrė Bubelytė padėkojo už aukštus pasiekimus ir palinkėjo toliau taip kryptingai eiti sporto keliu, įteikė sportininkei išskirtinę, Šiaulių miestui sukurtą, suknelę, o jos treneriui - marškinėlius. Sporto centro „Dubysa“ direktorius Aivaras Strockis pasidžiaugė taip ilgai lauktu bokso sporto šakos pasiekimu, Gabrielei Sinickaitei ir Gražvydui Šalkauskui įteikė padėkas.

Europos jaunių bokso čempionatas vyko rugsėjo-spalio mėn. Montesilvanos mieste Italijoje, Lietuvos rinktinę sudarė 12 atletų - 5 merginos ir 7 vaikinai. Lietuvai net 4 bronzinius medalius parvežė merginos, vienas iš jų šiaulietės Gabrielės Sinickaitės.

Gabrielė Sinickaitė puikiai startavo Europos jaunių bokso čempionate svorio kategorijoje iki 57 kg. Lietuvė 3:2 (27:30, 28:29, 29:28, 30:27, 29:28) nugalėjo danę Nadją Munkholm. Gabrielė ketvirtfinalyje 3:1 nugalėjo rumunę Gabrielą Biancą Ignatą ir taip iškopė į senojo žemyno čempionato pusfinalį – taip užsitvirtindama prizinę vietą. Pusfinalio lygioje kovoje teko pripažinti Čekijos atstovės pranašumą.

Pirmą kartą Šiaulių miesto merginų bokso istorijoje buvo iškovota Europos jaunių bokso čempionato bronza.

Gabrielė pasakojo, kad boksą sportuoti sugalvojo pati, prieš tai išbandžiusi šokius, lengvąją atletiką ir žirgų sportą. Iš pradžių tėvai žiūrėjo skeptiškai, vėliau pamatę, jog Gabrielei puikiai sekasi ir ji eina savo pasirinktu keliu, dabar nuoširdžiai palaiko ir skatina siekti savo svajonių.

Mergina mokosi Šiaulių Lieporių gimnazijoje ir sėkmingai derina sportą su mokslais.

Gabrielės treneris Gražvydas Šalkauskas jau pradėjo ateinančio sezono pasiruošimo ciklą ir ruošia atletę atstovauti Lietuvą Europos jaunimo čempionate. Laukia ilgas ir varginantis treniruočių procesas, kadangi bokso ringe reikės plušėti ilgiau – vienas raundas truks 3 min. (jauniuose vieno raundo trukmė 2 min.). „Norint tobulėti ir siekti pergalių ateityje būtina planuoti treniruočių stovyklas, važiuoti į kitus miestus ir į kitas šalis, kadangi Gabrielė labai perspektyvi, o jos lygio atlečių tikrai trūksta Lietuvoje“ – sakė treneris Gražvydas Šalkauskas.

Pernai Gabrielė debiutavo Europos jaunių bokso čempionate, nors buvo jaunesnė už daugumą varžovių, ankstyvo dalyvavimo tikslas – apsižvalgyti, pasitikrinti ir pasisemti patirties tokio rango varžybose. Šiemet tikslai buvo kiti ir jie pilnai įgyvendinti – iškovota prizinė vieta.

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė

Akimirkos iš sportininkės pasveikinimo

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas