Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasveikintas futbolo treneris Rimantas Viktoravičius

Gražios sukakties proga pasveikintas žinomas Šiaulių futbolo treneris Rimantas Viktoravičius. Miesto meras ir Sporto skyriaus vadovas  sukaktuvininką aplankė merginų futbolo treniruotėje. R. Viktoriavičius jau daug metų auklėtines moko stengtis ne tik dėl sportinių rezultatų, bet ir siekti mokslo aukštumų bei tobulėjimo įvairiose gyvenimo srityse.

Treneriu-legenda neretai vadinamas šiaulietis Rimantas Viktoravičius pasitiko gražią gyvenimo sukaktį, 60-ojo jubiliejaus proga jį pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas. Artūras Visockas padėkojo treneriui už jo darbą ir pastangas kuriant ne tik Šiaulių bet ir visos šalies moterų futbolą.

„Šiauliečių ir miesto sporto bendruomenės vardu leiskite pasveikinti švenčiant išskirtinį gimtadienį, Jūsų sportininkių pergalės jau daug metų garsina Šiaulius ir Lietuvą. Džiaugiuosi, kad su jaunaja futbolininkių karta mūsų mieste dirba žmogus, kuris vadovaujasi branžiu požiūriu ir žmogiškomis vertybėmis. Šimtu procentu pritariu trenerio minčiai, kad sportininkai turi būti ugdomi kaip įvairialypės asmenybės – siekti kuo aukštesnio išsilavinimo, tobulėjimo įvairiose gyvenimo srityse“, –  sakė meras Artūras Visockas.

Po sveikinimo ceremonijos, treneris R. Viktoriavičius su savo auklėtinėmis ir svečiais pasidalino saldžia gimtadienio dovana.

 

Rimantas Viktoravičius mokėsi Šiaulių pedagoginiame institute  – 1984 m. baigė pradinio mokymo pedagogikos ir metodikos specialybę. Nuo 2010 metų dirba Šiaulių sporto gimnazijoje merginų futbolo treneriu, šiuo metu yra ir nacionalinės moterų futbolo rinktinės vyriausiasis treneris. R. Viktoriavičius paruošė ne vieną Lietuvos čempionę ir prizininkę, taip pat su futbolo komandomis iškovojo svarių pergalių.

Trenerio R. Viktoravičiaus pasiekimai:

  • 18 kartų Lietuvos moterų A lygos čempionas;
  • 6 kartus Baltijos šalių čempionatų čempionas;
  • 3 kartus Baltijos taurės varžybų čempionas (su moterų rinktine);
  • 2014 m. ir 2017 m. UEFA moterų čempionų lygos rungtynėse pateko į aštuntfinalį;
  • 2019 m. ir 2020 m. - geriausias Lietuvos moterų futbolo treneris;
  • 11 kartų čempionas SELL studentų žaidynėse;
  • 2007 m. Europos studentų žaidynėse su Šiaulių universiteto studentais iškovota 6 vieta.

Treneris per ilgus savo darbo metus yra paruošęs ne vieną Lietuvos moterų futbolo rinktinės žaidėją: Simoną Petravičienę, Dovilę Gailevičiūtę, Algimantę Mikutaitę, Sonatą Vanagaitę, Rasą Grigonę, Oksaną Imanalijevą, ir kt.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis